Kontakta oss

NOTISER

JUST NU! Rasister har samlats vid Sorgenfrilägret i Malmö – Aktivister manar till solidaritet

Publicerat

den

stoppaMALMÖ| Aktivister från Malmö manar antirasistiska krafter i Malmö med omnejd att bege sig till Sorgenfrilägret vid Industrigatan i Malmö. I skrivande stund ska en hel del rasister ha samlats vid lägret där hemlösa romer bor.

Idag klockan 16.00 kommer polisen fatta beslut om att avhysa de hemlösa romer som bor på en ödetomt i stadsdelen Sorgenfri i Malmö. För en dryg timme sedan kom de första rapporterna om att kända rasister hade samlats i anslutning till lägret.

Det är Nätverket För Romers Rättigheter som har gått ut med informationen via Facebook. Nätverket vädjar till allmänheten att bege sig till platsen och visa stöd.

”Det har börjat samlas en hel del rasister vid lägret, om ni har möjlighet så ta er dit och visa stöd! Visa att Malmö är en stad som håller ihop och inte tolererar diskriminering och rasism!”

nätverket

Även Förbundet Allt Åt Alla har gått ut med information om rasister vid lägret. På Allt Åt Alla Malmös officiella Facebook-sida skriver förbundet följande: ”En del rasister har dykt upp vid lägret! Kom dit och visa att Malmöbor håller ihop!”

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se