NOTISER

KDU lägger locket på om rasistiskt uttalande

locket_pa
HÖGERN | Under gårdagen kunde Aktuellt Fokus avslöjade att KDU-Skånes distriktsordförande, Adam Davidsson skrivit ett inlägg på mikrobloggen Twitter där han vill att kustbevakningen ska skicka tillbaka folkmordsflyktingar till ISIS och Assad-regimen i Syrien. Aktuellt Fokus har sökt KDU vilka i sin tur har valt att lägga locket på.

Aktuellt Fokus har sökt Adam Davidsson på både sms och per telefon under gårdagen och idag men han har vägrat att svara. Vi har även sökt hela KDU:s förbundsstyrelse per mail för att reda ut om KDU:s styrelse står bakom Adam Davidssons åsikter. Ingen från förbundsstyrelsen har valt att svara. När kapitalstyrda Metro tar upp Aktuellt Fokus avslöjande svarar inte KDU på frågorna, istället fick moderpartiet, Kristdemokraterna rycka ut för att svara.

– Det här är inte vår politik och inget som vi ställer oss bakom på något sätt. Det här är hans uttalande som privatperson, säger Fredrik Hardt, Kristdemokraternas pressekreterare.

Adam Davidsson är tydlig med att han är distriktsordförande för KDU-Skåne i beskrivningen av sig själv på sitt Tvitter-konto, ett kontot där han flera gånger har marknadsfört både kristdemokratisk tankegods och KDU med hänvisning till att han är en lokal representant för ungdomsförbundet. Davidsson är i sin egenskap av distriktsordförande i KDU en offentlig person och politisk representant och som sådan representerar han KDU. Något som innebär att Hardts påstående att Davidsson endast Twittrar som privatperson blir ett slag i luften.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

3 kommentarer

3 Comments

 1. Ann

  2015-08-27 den 22:12

  KDU hantering av skandalen är pinsam!

 2. Jag hade en gång en flyktingbåt...

  2015-08-27 den 20:59

  Adam har inte gått ut och tagit tillbaka hans ståndpunkter vad jag vet. Så hans ståndpunkt kvarstår alltså.Skicka tillbaka flyktingar i händerna på ISIS och andras terror de flydde ifrån. Inte fräscht alls!

 3. Magnus

  2015-08-27 den 20:24

  Var inte så oväntat att de håller Adams Davidssons rygg och försöker ta sig ur krisen med att knipa käft. Hoppas folk snabbt glömmer. KDU har ingen ryggrad kvar att de stå för sin vidriga åsikter och politik.

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upp