Kontakta oss

NOTISER

KDU-representant jämför homosexuella med pedofiler

Publicerat

den

ihsekdu
ÄNGELHOLM
| En kristdemokrat från Kristdemokraternas Ungdomsförbund har gjort grova uttalande om homosexuella på sociala medier. KDU-representanten Jakob Ihse Trädgårdh jämför homosexuella med pedofiler på Twitter. Den grova homofobiska jämförelsen gjordes under en diskussion om homosexuellas rätt till adoption.

I klartext menar Ihse Trädgårdh att pedofiler inte får adoptera på grund av legitima skäl och anser att staten bör ha en liknande inställning till homosexuella par. Jämförelsen är inte bara homofobisk och rent ut sagt äcklig.

ihse

Aktuellt Fokus har sökt både KDU pressekreterare och distriktordförande för KDU-Skåne för en kommentar utan resultat. KDU-Ängelholm bildades i slutet av januari i år. Jakob Ihse Trädgårdh har suttit i styrelsen sedan dess.

Det var kristna socialdemokratiska bloggaren och debattören Markus Mattila som uppmärksammade den grova homofobiska jämförelsen. Mattila kallar det hela för ett ”horribelt uttalande” på sin Facebook-sida. Jakob Ihse Trädgårdh beskriver sig själv som en konservativ högersionist på sociala medier.

Uppdatering 12:30
Distriktsordförande för KDU-Skåne ringde på morgonen upp Aktuellt Fokus men valde att vara helt tyst i telefonen i 7 sekunder innan han lägger på. Aktuellt Fokus ringer åter upp för att få en kommentar på kristdemokraten Jacob Trägårdhs homofobiska uttalanden, men då väljer distriktsordförande att inte svara i telefonen.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se