NOTISER

KDU-representant jämför homosexuella med pedofiler

ihsekdu
ÄNGELHOLM
| En kristdemokrat från Kristdemokraternas Ungdomsförbund har gjort grova uttalande om homosexuella på sociala medier. KDU-representanten Jakob Ihse Trädgårdh jämför homosexuella med pedofiler på Twitter. Den grova homofobiska jämförelsen gjordes under en diskussion om homosexuellas rätt till adoption.

I klartext menar Ihse Trädgårdh att pedofiler inte får adoptera på grund av legitima skäl och anser att staten bör ha en liknande inställning till homosexuella par. Jämförelsen är inte bara homofobisk och rent ut sagt äcklig.

ihse

Aktuellt Fokus har sökt både KDU pressekreterare och distriktordförande för KDU-Skåne för en kommentar utan resultat. KDU-Ängelholm bildades i slutet av januari i år. Jakob Ihse Trädgårdh har suttit i styrelsen sedan dess.

Det var kristna socialdemokratiska bloggaren och debattören Markus Mattila som uppmärksammade den grova homofobiska jämförelsen. Mattila kallar det hela för ett “horribelt uttalande” på sin Facebook-sida. Jakob Ihse Trädgårdh beskriver sig själv som en konservativ högersionist på sociala medier.

Uppdatering 12:30
Distriktsordförande för KDU-Skåne ringde på morgonen upp Aktuellt Fokus men valde att vara helt tyst i telefonen i 7 sekunder innan han lägger på. Aktuellt Fokus ringer åter upp för att få en kommentar på kristdemokraten Jacob Trägårdhs homofobiska uttalanden, men då väljer distriktsordförande att inte svara i telefonen.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

18 kommentarer

18 Comments

 1. Pingback: Moderat nyhetschef länkade till Aktuellt Fokus – blev mordhotad | Aktuellt Fokus

 2. AktuelltFokus

  2015-07-10 den 19:55

  Aktuellt Fokus drar där med ett streck i debatten mellan Rickard och Johan Björk, ordförande för KDU-Ängelholm. Argumenten går nu på rundgång. Ni delar inte samma syn.

  Aktuellt Fokus kommer att fortsätta att granska KDU och alla andra de andra ungdomsförbunden.

  Aktuellt Fokus
  redaktionen@aktuelltfokus.se

 3. Seph

  2015-07-10 den 19:51

  Jakob om du ser detta, du har mycket att lära om livet. Spring inte runt och kalla dig för vad du gör utan att veta allt du behöver veta. Jag vet att du är ung och ivrig och din tid kommer men du behöver lära dig det du vet att du behöver lära dig… Det är med ditt kunnande och din förståelse du ska ändra världen, Twitter är en distraktion.

  /en vän

 4. Rickard

  2015-07-10 den 19:48

  Johan Björk.
  Varför använder Jakob då det argumentet från början. Uppenbart gillar han ju den jämförelsen som ett slagträ för sin homofobi. Sluta sopa homofoben och hans likställande mellan homosexuella och pedofiler under mattan.

 5. Johan Björk

  2015-07-10 den 18:51

  Nej, nu tycker jag du är lite ohederlig. Bara för att man tycker homosexuella och pedofiler är olämpliga föräldrar betyder inte att de är olämpliga på samma sätt. Det där med sexuell drift är något du har hittat på själv. Det finns ingen som helst antydande om det. Det skrivs bara en artikel som passar tidningen världsbild. Jag har egentligen inget mer att tillägga.

 6. Peter

  2015-07-10 den 18:48

  Jag hoppas att den som skrivit artikeln inte är seriös.
  Hade Jakob istället för homosexuella sagt att han inte tyckte att personer över 50 år skulle få adoptera, hade han då jämfört äldre med pedofiler?

  Lite skärpning, tack!

 7. Rickard

  2015-07-10 den 18:46

  Svar till Johan Björk, ordförande KDU-Ängelholm
  Men det framgår tyvärr ganska tydligt för alla oss andra att han likställer homosexuella med pedofiler. Sista inlägget i diskussionen i twitterflödet är tydligt där han likställer homosexuella med pedofiler utifrån ett barnperspektiv. Homosexuella är lika värdelösa föräldrar som pedofiler tycker han. Underförstått menar han med tydlighet att homosexuella och pedofiler har samma sexuella drift mot barn.

  Att du och KDU inte tar hans likställandet mellan homosexuella & pedofiler och homofobin på allvar visar ju att hans syn verkar vara ganska okej/accepterat inom KDU och KDU-Ängelholm.

 8. Johan Björk

  2015-07-10 den 18:38

  Nu tycker jag ni gör en höna av en fjäder. Jakob menar själv på att han inte försökte likställa homosexuella med pedofiler. Det är ett missförstånd. Jag sopar inte homofobin under mattan. Hade han menat på att det faktiskt var så att homosexuella och pedofiler var lika hemska hade jag sett mycket allvarlig på det. Men så är inte fallet.

  Han likställer de i det avseendet att ingen av dem ska få adoptera, men det betyder inte att det görs av samma skäl eller att homosexuella och pedofiler är likadana.

  • Chili

   2015-07-17 den 05:54

   Han likerställer de i det avseendet att ingen av dem ska få adoptera? Låter ganska homofobiskt i mina öron :3

 9. Rickard

  2015-07-10 den 18:26

  Johan Björk:
  Du är ordförande för KDU-Ängelholm och sitter i samma styrelse som Jakob Trägårdh går nu ut och sopar homofobin under mattan. Om man läser hans diskussion som finns återgiven här över så går det inte att tolka det på annat sätt än att han gör den jämförelsen och sedan likställer dem båda. Finns inget tolkningsutrymme. Han likställer homosexualitet med pedofiler. Punkt!

  Frågan är hur ni andra i KDU ser på hans likställande som är en återkommande åsikt bland konservativa extremister, pingstvänner och nazister. Är det KDU linje som Jacob ger uttryck för?

  Varför har ingen från KDU riks eller lokalt varit intresserad att uttala sig till Aktuellt Fokus när de försökt nå er.

 10. Johan Björk

  2015-07-10 den 18:08

  Jag har för övrigt pratat med Jakob och han säger att det är ett missförstånd och han likställer inte homosexuella med pedofiler. Likställa och jämföra är för övrigt inte samma sak. Allt går att jämföras, men inte likställas.

 11. Johan Björk

  2015-07-10 den 17:37

  Att han medvetet väljer att tolka det på det sättet är försåtlig men lite onödigt. Man kunde såklart valt ett annat exempel än just pedofiler men syftet är ju inte att likställa homosexualitet med pedofiler, såklart. Twitter är ett väldigt begränsande forum rent kommunikationsmässigt eftersom man bara kan skriva upp till 140 tecken i varje meddelande.

 12. Anders Johansson

  2015-07-10 den 12:40

  och varför skulle jesus vara troende ? låter ologiskt att \”tro\” på sin farsa… han borde väl veta om han är son av gud som vissa galningar tror…

 13. Anders Johansson

  2015-07-10 den 12:32

 14. Kristina Andersson

  2015-07-10 den 11:58

  Nu har du fel Johan. Jesus var en mycket troende och konservativ man av sin tid. Han har alla våra synder på sina axlar. Han skulle aldrig ta ställning för homosexuellas rätt och han levde helt i celibat. Jesus ska frälsa världen och vi ska åter få uppleva hans storhetstid.

  • Emil Rutkowski

   2015-07-10 den 13:06

   Kristina, Jesus nämnde aldrig homosexuella och om något så är det häderi att skriva om Jesus ord enligt de flesta troende.

   Sen är ditt påstående att Jesus var konservativ skrämmande historielöst. Antar att du helt ignorerar bergspredikan samt bibelord som Markus 10:25 och dylikt?

 15. Johan

  2015-07-09 den 23:27

  Man kan inte förvänta sig mera av en Kristdemokrat. Jesus lär vrida sig av skam i sin grav. Han levde med 12 män i kjol vilket kanske säger en del att han var mer tolerant än den kristna tokhögern idag.

  • Jesus

   2015-07-11 den 14:15

   Jag är inte kvar i någon grav, jag återuppstod på tredje dagen. Läs din bibel

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upp