Kontakta oss

INRIKES

Knäade BLM-demonstrant i ryggen – nu anmäls polismannen

Publicerat

den

INRIKES    Polismannen knäade en svart man i ryggen efter Black Lives Matter-demonstrationen i Göteborg. Nu har han polisanmälts!

Tova Lignell var på Black Lives Matter-demonstrationen i Göteborg och såg hur polisens piketbilar körde rakt in bland folkmassor. Efter demonstrationen såg hon bilderna på polismannen som knäar en ung svart man i ryggen. Vilket gjorde henne minst sagt förbannad. Nu uppmanar hon antirasister till att massanmäla den våldsamma polismannen.

– Polisen visade tydligt sin makt och sitt våldsmonopol när de med flera piketbilar körde rakt in i springande folkmassor, säger Tova Lignell till Aktuellt Fokus.

Faksimil GP

Kunde lett till allvarliga skador

På frågan om varför hon polisanmäler polisen svarar Tova Lignell att polismannens agerande kunde lett till allvarliga skador på diafragman och bröstkorgen.

– Jag valde att polisanmäla för att vad jag kunde se på bilden så såg jag att han valde fel grepp för att hålla fast killen. Han använde sig av en metod som kunde leda till allvarliga skador. Diafragman och bröstkorgen. pressades ner på ett farligt sätt.

Tova Lignell uppmanar även andra personer till att polisanmäla polisen. Detta eftersom hon är övertygad om att flera polisanmälningar gör det svårare för polisen att strunta i ärendet.

– Jag uppmanar andra att polisanmäla för att jag är övertygad om att min ensamma anmälan kommer med all sannolikhet att läggas ner. Men kommer det inte fler anmälningar så är det svårare att bara förbise agerandet och förhoppningsvis kommer det att gå vidare. Om inte så iallafall en medial uppmärksamhet.

Tova Lignell uppger även att polisen provocerade flera av demonstrationsdeltagarna.

– Under själva demon så har jag ingenting att anmärka på. Men efter den improviserade marschen så uppträdde polisen på ett provocerande sätt.

– Det behövdes säkert ingrepp men då skulle de agerat på ett lugnande sätt. Det är ju något som ingår i deras utbildning. Visst kan de också får ett adrelaninpåslag under sådana omständigheter men de måste kunna hantera det.

 

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se