Kontakta oss

INRIKES

Kommunistiska Partiet har bytt partisymbol

Publicerat

den

Kommunistiska Partiets före detta partisymbol

INRIKES Kommunistiska Partiet har skaffat ny partisymbol. Den nya symbolen presenterades igår, när partiet höll en framtidskonferens i halländska Varberg.

Ett stilrent ”K” i en röd flagga, det är Kommunistiska Partiets nya partisymbol. Den nya symbolen presenterades för allmänheten igår under partiets framtidskonferens i Varberg där hundratals svenska kommunister deltog. Tidigare i veckan förändrades även designen på Kommunisternas partitidning Proletären.

Den nya partisymbolen

Aktuellt Fokus har pratat med Kommunistiska Partiets partisekreterare, Pär Johansson. Enligt Pär är den nya partisymbol en del av Kommunistiska Partiets moderniseringsarbete.

Vad kan du berätta om den nya partisymbolen?

– Kommunistiska Partiet är inne ett moderniseringsarbete vad det gäller arbetsmetoder och sätt att föra ut vår arbetarpolitik. Den nya grafiska profil som presenterades på helgens valupptakt i Varberg är en del i det arbetet och innebär också en ny logga. Jag tycker den är stilren och vår webbadress är integrerad med en tydlig tanke. Vi vill alltid att människor som nås av vårt material ska ta ett steg till och aktivera sig.

Hur kommer det sig att ni lägger hammaren och skäran på hyllan?

– Hammaren och skäran är en del av den Kommunistiska traditionen, men kommunismen är äldre än den ryska revolutionen och förbundet mellan arbetare och bönder i Sovjetunionen som den symboliserar. En ny radikal arbetarrörelse som vi vill bygga i Sverige behöver sina egna symboler och uttryckssätt.

Hur har reaktionerna varit hittills?

– Det har varit övervägande positiva reaktioner, även om det nog kan ta en stund att vänja sig för en del, säger Pär Johansson.

 

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se