Kontakta oss

INRIKES

Korrupt riksdagsman slipper åtal efter fusk med skattepengar

Publicerat

den

INRIKES Trots fullt arvode från riksdagen plockade M-politikern ut milersättning för körsträckor i Sverige när han var utomlands. Nu slipper riksdagsmannen undan åtal.

Moderata riksdagsmannen Michael Svensson begärde och fick ut tusentals kronor för körsträckor som ägde rum samtidigt han var på lyxsemester i Thailand och sex andra länder. Det avslöjade Aftonbladet under valrörelsen förra året. Efter avslöjandet inledde åklagaren en förundersökning mot Svensson. Nu meddelar åklagaren Joakim Zander att riksdagsmannen slipper undan åtal. Till Aftonbladet ursäktar åklagaren Michael Svenssons fiffel med att Svensson bara varit oaktsam.

Enligt åklagaren Joakim Zander har riksdagsmannen lämnat en förklaring där han påstår att han inte begärt ut pengarna medvetet. Att fifflandet skett vid minst sju tillfällen spelar ingen roll enligt rättsväsendet.

– Det är inte lagligt om man medvetet gör på det sättet. Saken är den att han har lämnat en berättelse som innebär att det inte har varit medvetet, säger Joakim Zander till Aftonbladet.

Maria Johansson
maria.johansson@aktuelltfokus.se