Kontakta oss

UTRIKES

Kristen nationalist gripen efter terrorattack mot synagoga

Publicerat

den

VÅLDSHÖGERN En person dödades och tre skadades efter att en kristen terrorist öppnade eld mot en synagoga i San Diego. Enligt den gripna terroristen är judarna kollektivt ansvariga för Jesus död och folkmord på den vita rasen.

Strax före lördagens attack mot synagogan i San Diego publicerade den 19-åriga terroristen John Earnest  sitt eget manifest där han uttryckligen sade sig vara inspirerad av terrordåden i Christchurch och Pittsburgh. I manifestet erkänner den 19-åriga terroristen även en mordbrand mot en moské.

Beväpnad med en halvautomatisk AR-15 tog han sig till Poway-synagogan i San Diego och öppnade eld mot rabbinen och den närvarande församlingen. Fyra personer fördes till sjukhus. Ett par timmar senare hade en kvinna i 60-års åldern avlidit av skottskadorna.

Konspirationsteorier om befolkningsutbyte

I manifestet rättfärdigar John Earnest terrordådet med att han ”försvarar den vita rasen”. Att det just blev judar som utsattes har sin förklaring i nationalistiska konspirationsteorier om pågående folkmord på vita genom befolkningsutbyten och invandring.

Enligt nationalisterna är det judarna som bär skulden för det så kallade ”befolkningsutbytet”. När den 19-åriga terroristen försöker motivera sitt dåd inleder han med att han inte ville behöva döda judar men att han kände sig tvingad.

”Jag ville inte behöva döda judar. Men de har inte givit oss något annat alternativ. Jag är bara en vanlig kille som ville ha en familj, hjälp och läka folk och spela piano. Men juden – med sina folkmordliga instinkter – insisterar på att peta på björnen tills den sliter av honom huvudet. Juden har tvingat vår hand, och vårt svar är helt rättfärdigt ”, skriver John Earnest.

”Varenda jude är ansvarig”

Antisemitismen löper som en röd tråd i John Earnest manifest. Enligt Earnest är alla judar i världen kollektivt ansvariga för vad han anser vara judiska brott.

”Varenda jude är ansvarig för det omsorgsfullt planerade folkmordet på den europeiska rasen. De fungerar som en enhet, och varje jude spelar sin roll för att förslava de andra raserna i hans omgivning – medvetet eller undermedvetet. Deras brott är oändliga. För deras lögner och vilseledande av allmänheten genom sin orimliga roll i nyhetsmedierna, för utnyttjandet av banker för att förslava nationer genom skuldsättning, och kontrollen över finanserna för att kunna finansiera ondska”

Kristen nationalist och terrorist

Förutom att beskriva sig som en vårdstuderande yngling framgår det även att terroristen motiverar terrordådet med sin kristna tro. I manifestet skriver han att terrordådet är en hämnd för att judarna dödade Guds son Jesus Kristus.

”Min Gud tar inte vänligt emot förstörelsen av hans skapelse. Speciellt en av de vackraste, intelligenta och innovativa raserna som han skapat. Minst av allt i händerna på en av de mest fulda, syndiga, bedrägliga, förbannade och korrupta. Min Gud förstår varför jag gjorde vad jag gjorde.” skriver Earnest.

Enligt lokala nyhetsmedier tillhörde terroristen även en ortodox kyrka. Kyrkans pastor, Zachary Keele, beskriver terrordådet som ondsint.

Källa: Newsmax och 8chan.

 

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se