Kontakta oss

NOTISER

Kristna högeraktivister misstänks ha saboterat socialdemokratiskt torgmöte

Publicerat

den

berniesandersblm
USA
| Bernie Sanders är något så ovanligt som en socialdemokratisk presidentkandidat i USA. Den socialdemokratiska politikern som bedöms ha låga chanser att faktiskt vinna presidentvalet har trots sin minimala budget kommit att bli ett stort namn USA. Inte minst tack vare hans trogna supportrar och ett gediget kampanjande på sociala medier. I jämförelse med invandringsmotståndaren och extremkapitalisten Donald Trump och andra kapitalistiska kandidater som Hillary Clinton framstår den 73-åriga senatorn som en verklig underdog som vågar säga vad han tycker och tänker om det nuvarande systemet. Den frispråkiga senatorn uppskattas däremot inte av alla.

Under ett torgmöte i Seattle kom presidentkandidatens anförande att bli avbrutet av aktivister som sade sig vara från den nya medborgarrättsrörelsen, Black Lives Matter (BLM). Men nu misstänks det att mötesstörarna inte alls var några medborgarrättsaktivister, utan högeraktivister som vill splittra upp Sanders supportrar och Black Lives Matter-rörelsen.

Kristna Tea Party aktivister

Mötesstörarna identifierades snabbt som Jenae Johnson och Mara Jacqueline. Vid en närmare titt på vilka Jenae Johnson och Mara Jacqueline är visar det sig att rötterna går till den extremkonservativa Tea Party-rörelsen. Tea Party-rörelsen har bland annat fått motta kraftig kritik från den afroamerikanska medborgarrättsrörelsen NAACP. På Facebook har även Jenae Johnson skrivit att hon sympatiserar med politikern Sarah Palin. En politiker som har fått motta flera anklagelser om rasism genom åren. På sociala medier har hon även beskrivit sig själv som radikal kristen mullatanist.

Jenae

Arga aktivister

Sabotaget av Bernie Sanders torgmöte har väckt en debatt inom Black Lives Matter-rörelsen. En del personer stödjer aktionen ifråga men samtidigt har desto fler valt att kritisera tilltaget. ”Snälla låt inte BLM styras av idioter” skriver några aktivister på nätet, samtidigt skriver en afroamerikansk man från Seattle i en diskussionsgrupp på Facebook att han Sanders att Tea Party-rörelsen knappast är synonymt med medborgarrättsfrågor. Andra personer inom BLM-rörelsen undrar varför man gav sig på en Sanders som har ett väldokumenterat samarbete med den afroamerikanska medborgarrättsrörelsen, samtidigt som man har låtit Donald Trump och de andra högerkandidaterna vara i fred. Kritikerna menar att aktionen i sig kan vara en metapolitisk aktion som skapades enbart för att splittra Bernie Sanders supportrar i två läger.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se