Kontakta oss

KRÖNIKA

Kronofogden tänker sälja Katerina Janouch miljonvilla och därför är det intressant att läsa om

Publicerat

den

KRÖNIKA Tidigare stod hon i rampljuset, fotograferades bland Stockholms kändisar och författade böcker. Men ju mer rasistisk och höger hon blivit desto värre har det gått – och nu tänker Kronofogden på uppdrag av Skatteverket dessutom tvångssälja hennes miljonvilla.

Har du också undrat varför Katerina Janouch klankar ner på EU-migranter samtidigt som hon gör det mesta för att få klick via sociala medier? Anledningen är kanske att hon inte vill ha någon konkurrens om tiggeriet. För rent ekonomiskt går det nämligen rent åt h-e för Katerina Janouch. Ju längre högerut hon har gått desto sämre har det gått för hennes ekonomi. Faktum är att Katerina Janouch har miljonskulder.

Enligt ett relativt nytt ärende hos Nacka Tingsrätt står det klart att Kronofogden vill ta hennes fritidshus utanför Norrtälje, vilket hennes advokat haft invändningar mot. Enligt advokaten Henric Chef och Katerina Janouch bör hon inte behandlas som alla andra – istället bör Kronofogden och tingsrätten använda sig av silkesvantar. Som skäl anger Katerina Janouch att hon hyr ut huset till en hyresgäst – som råkar vara hennes son. Om det stämmer eller om Katerina Janouch ljög vet vi inte – enligt bifogade dokument som vi har tagit del av finns det ett skrivet andrahandskontrakt där sonen uppges betala 5000 kronor i hyra för tre rum och kök. Detta ska sonen ha gjort i över ett år. Samtidigt står hennes son inte ens skriven på adressen. Sonen står skriven på samma adress som två nära anhöriga i Vasastan i centrala Stockholm – 8 mil från miljonvillan utanför Norrtälje som han uppges hyra i andra hand.

Men det tar inte slut här. Bland handlingarna ser vi att Katerina Janouch även försöker utnyttja sina föräldrar. Enligt Katerina Janouch är hon skyldig sina föräldrar en miljon kronor. Skulle hon tvingas göra rätt för sig enligt de nuvarande lagarna, hade hon fått problem att betala av sin miljonskuld. Vilket skulle vara ett skäl för att slippa göra rätt för sig. Enligt Kronofogden har villan ett marknadsvärde 2,1 miljoner.

Förutom skatteskulden som ligger på 582 166 kronor är villan även belånad på en halv miljon kronor. Skulle skulden till hennes föräldrar, som är i 80-års åldern, vara sann, innebär det att Janouch har dragit på sig miljonskulder. Det är kanske inte så konstigt att hon skapade världens drev mot Pocket shop, om hennes böcker stod på deras hyllor eller inte. Drevet tvingade Pocket shop att gå ut och förklara sig i medierna.

Det är lätt hänt att dra på sig skulder. Därför ska man inte göra narr över Janouch skulder, eller med någon annans dessutom. Lite common sense så att säga. Jag hamnade själv hos utsökningsverket efter att ha missat en räkning. Därmed inte sagt att man inte kan lägga märke till saker.

För att vara en person som anklagar nyanlända invandrare för att ljuga för svenska myndigheter, är Janouch kusligt lik en gammal invandrare som ljuger för svenska myndigheter. I och för sig är det inget större fel att ljuga för myndigheter – det gör svenskarna mest hela tiden. Men för Katerina Janouch del hade det sett illa ut då hon hade framstått som en hycklande lögnerska.

För övrigt tycker jag att det krävs käftsmällar för att skaka liv i debatten. Refugees welcome!

Källa: Målnummer – Ä 832-18

Maria Johansson
maria.johansson@aktuelltfokus.se