Kontakta oss

INRIKES

Kungaparet gråter ut om coronakrisen: Tvingades vara själva i slottet

Publicerat

den

INRIKES TV4 har publicerat en dokumentär om hur kungaparet har hanterat coronapandemin. Trots att kungaparet har en rad anställda gråter bland annat drottning Silvia ut om hur ensamma kungaparet har känt sig på slottet. Nu hånas kungaparet på soxiala medier.

När TV4 släppte sin bisarra dokumentär om kungaparet har tiotusentals människor förlorat sina jobb på grund av pandemins härjningar i Sverige. Över åttatusen människor har dött och tiotusentals människor har fått men för livet. I dokumentären berättar drottning Silvia om hur synd det har varit för kungaparet som var ensamma i sitt slott. Bland annat påstår hon grannen tvingades att köpa mat till dem och att kungen tvingades städa efter sig själv.

– Vi var i karantän på Stenhammar. Vi var alldeles ensamma. Vi hade en snäll granne som handlade åt oss, men annars var det bara vi själva som tog hand om oss själva, säger drottningen i TV4-dokumentären ”Kungahuset 2020”.

Stenhammar slott – Foto: Holger Ellgaard

Hånas av allmänheten

Reaktionerna på reportaget har dominerats av hån och kritik. I Expressens kommentarsfält skrattar flera personer åt påståendet att kungaparet fick vända sig till grannarna under sin karantän.

”Det här går väl ingen på? Grannarna handlade🤣 Jaja de ska väl verka folkliga”, skriver en Bålstabo som jobbar på Karolinska universitetssjukhuset.

”Vadå grannar som handlar dom har ju hur mycket tjänstefolk som helst trams 🤪🤪🤪🤪’, skriver en kritisk skåning från Kävlinge.

”Kungahuset har inte någon som kan handla för dem förutom grannar!? Det tror jag inte 😂’, skriver en medicinstudent från Lund.
”Ja, måste va superjobbigt att vara isolerad i ett slott.”, skriver en annan person.

 

Magnus Karlsson
Redaktionen@aktuelltfokus.se