Kontakta oss

KRÖNIKA

Män skickar inte dickpicks – de blottar sig

Publicerat

den

MANLIG IDIOTI| På senare tid har debatten om så kallade ”dickpicks” blossat upp. Män som skickar bilder på sitt könsorgan till kvinnor via SMS eller nätchattar har blivit så pass vanligt att det har fått ett eget begrepp i ”dickpicks”, en sammansättning av de engelska orden för kuk och fotografi (dick picture).

Nyligen drabbades en kvinnlig bekant av det här beteendet. Hon förde, intet ont anande, ett samtal med en vän på Facebook-chatten. Efter att ha pratat i drygt 10 minuter frågar mannen henne om hon vill ses på fika, tätt följt av tre bilder på mannens stånd. Det kanske bör tilläggas att det aldrig blev någon fika, istället blockade hon fanskapet, med all rätt.

Hade det här beteende skett utomhus hade mannen ifråga blivit stämplad som en blottare. Men när det sker på nätet så är det istället tal om omogenhet eller misstolkade signaler. Hur man kan misstolka ett samtal så pass grovt att man inte kan hålla sig från att visa kuken är för mig rätt jävla obegripligt. Personligen tycker jag att det är dags att vi börjar kalla dessa män vad de egentligen är – det vill säga blottare.

Du behöver nämligen inte vara en ful medelålders gubbe i trenchcoat för att vara blottare. Idag är beteendet nämligen så pass normaliserat att det lika gärna kan vara den populära hockeykillen i gymnasiet eller den där banktjänsteman som sköter dina privatlån. Det spelar nämligen ingen roll var vem blottaren är. Drar han fram kuken utan samtycke, om det så är i parken, i skolan, på stan, på nätet eller i ett mms så handlar det om blottning. Blottning är nämligen fortfarande blottning hur man än vrider och vänder på det. Det är dags att folk börjar fatta det.

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se