Kontakta oss

NOTISER

Människor samlas för att sörja och många känner ilska – turkisk polis attackerar sörjande

Publicerat

den

Istanbul protest
TURKIET | Tusentals människor har samlats i Turkiets huvudstad Ankara för att sörja, och demonstrera efter attentaten som i går krävde 95 människors liv. Och vid minnesplatsen har det varit varit oroligt under morgonen. Det är djup sorg och mycket ilska skrivet SVT.

Tidigt på lördagsmorgonen inträffade det. Två explosioner nära järnvägsstationen i den turkiska huvudstaden, och glädjeropen och fredssångerna vid den pågående demonstrationen utbröts plötsligt i tårar och skrik. 95 människor dödades i attentaten, och över 200 skadades. Många som närvarar vid demonstrationen tillhör vänstergrupper och många är kurder. Sörjande riktar sin ilska mot islamistiska president Erdogan. Man anser att han piskat upp våldet och hetsat mot kurder. Han har inte haft förmåga att skydda nationen istället slits det sönder. Man menar att det är hans ansvar att deras bröder och systrar föll igår på grund av hand politik.

Några kilometer bort från demonstrationen är platsen där attentaten ägde rum. Nyhetsbyrån AP rapporterar att det varit oroligt under morgonen, med slagsmål och våldsamheter. Människor har försökt lägga blommor på platsen där explosionerna inträffade, men blivit bortmotade med våld och tårgas av turkisk polis. Turkisk polis attackerade även igår människor som försökte hjälpa skadade direkt efter bombdådet.

Redaktionen
redaktonen@aktuelltfokus.se