Kontakta oss

INRIKES

NMR-nazister till sjukhus efter misslyckat konfrontationsförsök

Publicerat

den

NMR-nazister demonstrerar

GÖTEBORG NMR-nazister försökte konfrontera 1 maj-demonstration – fick föras till sjukhus efter att ha fått storstryk av AFA.

En handfull nazister försökte konfrontera och störa en första maj-demonstration i Göteborg tidigare idag. Minuterna senare hade nazisterna fått så mycket stryk av AFA-aktivister att en av dem var tvungen att föras till sjukhus. Enligt polisens presstalesperson Christer Fuxborg var det nazister tillhörande Nordiska Motståndsrörelsen, som låg bakom stökigheterna i Göteborg.

– Det är fyra personer från NMR som har gjort sig skyldiga till något där. De har försökt störa eller ett bryta ett demonstrationståg. I samband med det har en av dem blivit slagen och förts till sjukhus i ambulans, säger Christer Fuxborg till Expressen.

I det demonstrationståg som nazisterna gav sig på fanns flera autonoma grupper som demonstrerade för att bevara strejkrätten. Aktuellt Fokus har pratat med en av demonstrationsdeltagarna, en äldre autonom aktivist som såg händelseförloppet och som bekräftar polisens bild. Aktivisten berättar hur NMR-nazisterna försökte konfrontera och störa demonstrationen men att nazisternas försök slogs tillbaka. Enligt aktivisten var det aktivister tillhörande Antifascistisk Aktion (AFA) som slog tillbaka nazisterna. På mindre än en minut hade nazisterna slagits till marken.

– Det var över på en minut. Det var ungefär 15 personer som direkt rusade upp och bankade på dem. Sen rusade de tillbaka och sen var det inget mer, säger aktivisten till Aktuellt Fokus.

Har du videoklipp eller bilder från konfrontationen? Kontakta redaktionen@aktuelltfokus.se

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se