Kontakta oss

INRIKES

Överbefälhavare Micael Bydén polisanmäld för högförräderi!

Publicerat

den

INRIKES Sveriges Överbefälhavare Micael Bydén och hans föregångare, Sverker Göranson, har polisanmälts för högförräderi. Polisanmälan lämnades in hos Göteborgspolisen strax efter lunchtid under onsdagen. Bakom anmälan står Kommunistiska Partiets ordförande, Robert Mathiasson.

Anmälan om högförräderi är inget skämt. När Aktuellt Fokus talar med Robert Mathiasson ger han ett lugnt men allvarligt intryck. Allvaret är inte konstigt med tanke på den militära situation Sverige står inför. I realiteten kan Sverige stå inför scenarion där amerikanska kärnvapen och trupper placeras på svensk mark.

I polisanmälan står det bland annat:

”Tidigare och nuvarande överbefälhavare Sverker Göransson och Micael Bydén anmäls för högförräderi enligt brottsbalken 19 kap 1-2 §. Svea rikes lag säger att den som ”med utländskt bistånd” agerar för att riket ska ”läggas under främmande makt eller bringas i beroende av sådan makt” gör sig skyldig till högförräderi (Brottsbalken 19 kap 1 §). Lagen säger vidare att den som med ”utländskt bistånd framkallar fara för att riket skall invecklas i krig eller andra fientligheter” gör sig skyldig till högförräderi (Brottsbalken 19 kap 2 §).”

Sverker Göranson blir medaljerad med ”Legion of Merit” av Pentagons Michael Mullen.

På frågan varför Kommunistiska Partiet väljer att anmäla överbefälhavaren hänvisar Mathiasson helt enkelt till brottsbalken.

Varför anmäler du Bydén och Göranson?

– Jag anmäler, som ordförande i Kommunistiska Partiet, både ÖB Micael Bydén och hans föregångare Sverker Göranson för högförräderi. Genom närmandet till Nato och den kommande stora militärövningen bringar de Sverige i beroende av utländsk makt och framkallar fara för att riket ska invecklas i krig och andra fientligheter, vilket enligt brottsbalken är just att begå högförräderi.

Enligt Mathiasson och Kommunistiska Partiet springer det svenska etablissemanget USA:s ärenden.
– Vi gör anmälan för att sätta fingret på att det svenska etablissemanget springer USA:s ärenden och sätter den svenska krigsindustrins intressen före svenska folkets intresse av fred och avspänning.

Tror du att rättsväsendet kommer att ta anmälan på allvar?

– Vi hoppas att anmälan tas på största allvar. Läget är farligt. Nu är det upp till det svenska rättsväsendet att visa om det är Sveriges Rikes Lag eller Sveriges Rikas Lag som gäller. Står Wallenberg och Saabs intressen av säkra vinster över de svenska säkerhetsintressena? Och framförallt står USA:s utrikespolitiska intressen över den svenska säkerheten? Men om frågan är om jag tror att anmälan tas på allvar så är svaret tyvärr nej. Överheten håller varandra om ryggen, trots att det är uppenbart att Göranson och Bydén bortom varje rimligt tvivel är skyldiga till högförräderi, så som detta brott uttrycks i lagen.

Vad är botemedlet mot den här formen av politiskt svek?

– Botemedlet är som vanligt att folk aktiverar sig och säger sin mening, på en massa olika sätt. Ett sätt är ju att deltaga i demonstrationen mot krigsövningen Aurora17 lördag 16 september. Blir vi många sänder det en tydlig signal till de krafter som vill knyta oss ännu närmare USA och Nato.

Från högerns ledarskribenter till socialdemokratiska politiker målas bilden upp av att Sverige behöver Donald Trump och Nato mot eventuell rysk imperialism. Vad är ditt svar på det?

– Sverige behöver verkligen inte USA eller Nato för att sin säkerhet. Det finns ingenting som säger att Ryssland, som fortfarande är en militärt svagt land jämfört med USA och andra Nato-länder, skulle vilja anfalla Sverige. Tvärtom är det så att ett närmande till Nato skulle öka osäkerheten och spänningen när vi så tydligt närmar oss den aggressiva krigsalliansen Nato.

 

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se