Kontakta oss

INRIKES

Rasister planerar koranbränning  utanför moskén i Rosengård

Publicerat

den

Foto: News Øresund - Johan Wessman/Faksimil Twitter

INRIKES     Den danska riksrasisten Rasmus Paludan har gjort sig känd för att söka uppmärksamhet genom att bränna koranen på torgmöten. Nu har han blivit inbjuden av den nazistiska gatukonstnären Dan Park till Malmö för att bränna koranen i Rosengård.

Den planerade koranbränningen är planerad att ske under den muslimska fredagsbönen den 28 augusti utanför moskén i Rosengård. Rasmus Paludan är partiledare för det högerpopulistiska rasistpartiet Stram kurs. Enligt Paludan håller Sverige på att tas över av islam samtidigt som det pågår en systematisk utrotning av svenskar.

— Sverige tas över av islam. Med våld mot särskilt unga svenskar. Därför är det viktigt att visa att islam i Sverige fortfarande får kritiseras och häcklas, säger Rasmus Paludan till SD-tidningen Samhällsnytt.

Dan Park är känd gatukonstnär och provokatör – men också nazist. Sedan åratal har han dykt upp på högerextrema och rent nazistiska arrangemang, däribland demonstrerat med nazistiska Nordiska Motståndsrörelsen och före detta Svenskarnas Parti. Dan Park är även flerfaldigt dömd för hets mot folkgrupp och umgås flitigt med skånska högerextremister. Så sent som 2019 dömdes han fyra månaders fängelse av hovrätten i Skåne hets mot folkgrupp och förtal.

 

 

Magnus Karlsson
redaktionen@aktuelltfokus.se