Kontakta oss

INRIKES

Partiledningen sätter munkavle på Paludankritisk SD-topp

Publicerat

den

Magnus Olsson - Pressfoto SD

HÖGERN   Sverigedemokraterna har belagt SD-toppen Magnus Olsson med munkavle – i frågor som berör yttrandefrihet. Anledningen är för att Olsson inte vill att en dansk pedofil ska vara informell talesperson för SD.

Som ordförande för Sverigedemokraternas medlemsutskott är Magnus Olsson en av partiets mäktigaste personer. Genom åren har han hanterat mängder med uteslutningsärenden och haft insyn partiets mest mörka vrån. För ett par dagar sedan blev Olsson, som även är kommunalråd i Malmö, den första SD-politikern som öppet kritiserade Rasmus Paludans koranbränning utanför turkiska ambassaden i Stockholm förra helgen.

”Ser ett problem när mitt parti låter en dansk koranbrännare och en profil inom allternativ media blir informella talespersoner för vår inställning till Nato och yttrandefrihet. Vi har dessutom en enig partistyrelse som tog beslut om att förespråka en Nato anslutning.”, skrev Magnus Olsson på Twitter.

Nu meddelar Olsson att han inte längre får uttala sig. Anledningen är för att han har blivit belagd med en så kallad munkavle från Sverigedemokraternas partiledning. Det uppger tidningen Sydsvenskan som har sökt Magnus Olsson för en intervju.

När tidningen ringer upp honom bekräftar han att han inte får uttala sig om Sverigedemokraternas kopplingar till Rasmus Paludan, inte heller får han uttala sig om alternativmedie-profilen Chang Frick.

– Jag har blivit ombedd att lyfta min kritik internt och inte via media, säger Magnus Olsson till Sydsvenskan.

Försvarar barnsexchattar

Dansksvenska Rasmus Paludan är partiledare för det högerextrema partiet Stram Kurs i Danmark och uppger att han vill engagera sig i Sverigedemokraterna i Sverige. Stram Kurs huvudfråga är att förbjuda islam i Danmark och utvisa alla muslimska män, kvinnor och barn.

I Danmark är Rasmus Paludan inte bara känd som rasist, där är han även känd som pedofil. Paludan har nämligen avslöjats med att sexchatta med barn. Flera av pojkarna han har sexchattat med ska ha varit så unga som 12-13 år. Kontakterna fick han via Discord efter att han ändrade namnet på Strams Kurs Discordkanal till Dansk ungdom.

Pedofilavslöjandena ledde till att Paludan försvarade sitt beteende med att han tycker att barnsexchattarna handlar om frihet.

– Vi står för mer frihet. Vi är mer libertarianer. Vi tycker att man ska få prata med barn om sex. Vi har även ingenting emot homosexualitet till exempel, sa Paludan till Expo.

Jimmie Åkessons kompis

Chang Frick driver den högerpopulistiska nyhetssajten Nyheter Idag och är nära vän med flera personer i Sverigedemokraternas toppskikt, däribland partiledaren Jimmie Åkesson och partisekreteraren Mattias Karlsson. Chang Frick har även själv varit aktiv i Sverigedemokraterna och Sverigedemokraternas ungdomsförbund.

I skrivande stund arbetar han bland annat som programledare i Sverigedemokraternas kanal Riks, där han driver programmet Changsplaining. Riks ägs av Sverigedemokraterna och drivs av Sverigedemokraternas kommunikationsavdelning. Kommunikationsavdelningen kontrolleras av partiets verkställande utskott som Jimmie Åkesson har full insyn i.

 

Magnus Karlsson
redaktionen@aktuelltfokus.se