Kontakta oss

INRIKES

Polisinspektör deltog i NMR-kopplad webb-tv satsning

Publicerat

den

Faksimil Youtube

SVERIGE    Kriminalinspektören från Södertälje spred falska uppgifter om den organiserade gängbrottsligheten i den högerextrema webb-tv kanalen. Kanalen har kopplingar till nazistiska Nordiska Motståndsrörelsen och förintelseförnekare.

Under fredagen lades en intervju med den aktiva Södertälje-polisen Daniel Löwenhammar upp på sajten Exakt24. Löwenhammar hävdar i intervjun bland annat att invandrare står för en merpart av gängbrottsligheten i Sverige.

– ändå är man rädd för att kallas rasist om statistiken visar att 9 av 10 som som visiterats är mörkhyade, säger Löwenhammar i intervjun.

Löwenhammars påstående stämmer dåligt överens med hur verkligheten ser ut. I november 2018 släpptes rapporten ”Våldsbejakande extremism och organiserad brottslighet” som visar att den klart största kriminella gruppen i Sverige är de kriminella mc-gängen

I kartläggningen framgår det att nästan 5700 personer ingår i de kriminella mc-gängen vilket kan jämföras med de drygt 800 personer som ingår i de kriminella gatugängen. Medelåldern i de kriminella mc-gängen är 27,8 år, 77,4 procent av de mc-kriminella är födda födda i Sverige, 56,3 procent är födda i Sverige och har svenskfödda föräldrar, 36,6 procent av dem har någon form av bolagsengagemang

NMR-kopplade fascister och förintelseförnekare

Sajten Exakt24 drivs av Sanna Hill, Markus Johansson och f.d SD-politikern Erik Almquist. Almquist uteslöts från SD efter att en video hade läckt där han kallar förbipasserande ”lilla hora” och förberedde sig för grov misshandel beväpnad med ett järnrör. Almquist flyttade sedermera till Ungern, ett land han menade stämde bättre överens med hans värderingar.

Markus Jonsson är aktiv medlem i högerextrema Alternativ för Sverige och sitter i partiets styrelse.
Sanna Hill är ansvarig utgivare för Exakt24. Hon har ett förflutet som skribent på nazistiska SMR:s (numera NMR:s) gamla hemsida och som vice redaktör till högerkonspiratoriska Nya Tider. Aktuellt Fokus har tidigare rapporterat om hur Nya Tider saluförde den antisemitiska konspirationsteorin att den judiska affärsmannen George Soros ligger bakom Greta Thunberg:

Hill har även ett förflutet som politiker för Nationaldemokraterna. Hon vägrade också i en intervju uppge om förintelsen ägt rum.

 

Magnus Karlsson
redaktionen@aktuelltfokus.se