Kontakta oss

INRIKES

Docenten om Benjamin Dousa: okunnig populist

Publicerat

den

HÖGERN Okunnig populist. Det är vad docent Mark Klamberg anser om MUF-ordföranden Benjamin Dousas senaste attack mot Civilminister Ardalan Shekarabi.

Att moderater och sossar inte kommer överens känner de flesta till. Men på senare år har de verbala attackerna från moderat håll blivit grövre och grövre. Under tisdagen gick Moderata Ungdomsförbundets ordförande Benjamin Dousa ut och insinuerade att Ardalan Shekarabi ljuger om sina forskarmeriter. Anledningen är för att Shekarabi uppger att han har bedrivit forskarstudier i offentlig rätt på Uppsala Universitet i tre år samtidigt som han bara har 15 högskolepoäng.

Okunnig populist

Enligt Mark Klamberg, docent och lektor i folkrätt röjer Benjamin Dousa sin egen okunnighet om studier på högre lärosäten. Det skriver han i ett offentligt inlägg på Twitter. Enligt Klamberg är MUF-ordförande  en okunnig populist.

”Forskarstudier i juridik kräver bara kurser om 30-60 HP beroende på lärosäte. Resten får man när doktorsavhandlingen är godkänd.” skriver Klamberg.

Mark Klamberg som är docent och lektor i folkrätt vid Stockholms universitet skriver även att det tidigare kurskravet låg på 15 högskolepoäng i Stockholm och att det skulle förvåna honom om det inte var likadant i Uppsala.

”Tidigare var kurskravet enbart 15 HP vid SU, skulle inte förvåna mig om det var samma vid UU.” skriver Mark Klamberg.

Maria Johansson
maria.johansson@aktuelltfokus.se