Kontakta oss

INRIKES

Rättegång för Möllan-attacken inledd

Publicerat

den

kampaMalmo
HÖGERVÅLDET| Under måndagen inleddes rättegången mot de nazister som för två år sedan attackerade och knivhögg fyra feminister på Möllevången i Malmö. De två nazisterna nekar till brott trots att de identifierats av vittnen och binds till dådet av teknisk bevisning.

Under måndag förmiddag inleddes rättegången mot de nazister som för två år sedan attackerade och knivhögg fyra feminister på Möllevången i Malmö. De två nazisterna Andreas Karlsson och Martin Clausen som vid tiden för dådet var engagerade i nedlagda Svenskarnas Parti står åtalade för mordförsök och grov misshandel. Clausen står också åtalad för innehav av cannabis.

De två nazisterna erkänner att de befann sig på platsen men hävdar att de är oskyldiga till anklagelserna, trots att utomstående vittnen pekar ut dem. Clausens jacka bar dessutom på blodspår och textilspår som polisen kunde knyta till de misshandlade feministerna.

Utanför Malmö tingsrätt samlades under måndag förmiddag ett femtiotal antirasister och vänner till de misshandlade feministerna. De bar på en banderoll med texten ”Kämpa Malmö”. Rättegången mot de två nazisterna kommer fortsätta resten av veckan.

Läs också: Showan Shattak efter gripandet: ”Kämpa Malmö!”

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se