Kontakta oss

INRIKES

Researchgruppen fick Nyheter Idag att skriva negativt om SD

Publicerat

den

NI
MEDIA | Den SD-kopplade högertidningen Nyheter Idag gick under onsdagen ut och publicerade två artiklar om rättegången mot riksdagsledamoten Martin Kinnunen. Bland annat skriver chefredaktören Chang Frick att det finns gott om idioter i partiet. Nu kan Aktuellt Fokus avslöja att det var Researchgruppen som fick Nyheter Idag att ta upp den negativa kritiken.

Under onsdagen gick Researchgruppens medarbetare, Loan Sundman ut på den sociala mikrobloggen Twitter och skrev om rättegången mot SD-toppen Martin Kinnunen. I ett av inläggen tog hon även kontakt med Nyheter Idags chefredaktör Chang Frick och frågade varför Nyheter Idag inte hade skrivit så mycket som en rad om rättegången. Några timmar senare låg två artiklar uppe på Nyheter Idags hemsida.
På Twitter skriver Chang Frick att han egentligen inte hade tänkt att skriva något om det hela men att han ändrade sig – tack vare Loan Sundman.

– Hade först inte tänkt dra i den storyn, men nu gjorde vi det ändå. Så nu ska även SD få… höhö, skriver Chang Frick till Loan Sundmans Twitterkonto.

Finns många idioter inom SD
I en ledare förklarar Chang Frick, som är tidigare SD:are och som har personlig kontakt med flera av topparna inom partiet varför åtalet är att betrakta som extra allvarligt. Inkompetensen är djup inom partiet. Något som är farligt för landet om Sverigedemokraterna skulle få förhandla om regeringsmakten.

– Vill vi ha regeringsföreträdare som litar på uppenbara idioter avslutar Chang Frick sin ledare på Nyheter Idag.

chang

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se