Kontakta oss

NOTISER

Rysslands bombningar kräver civila dödsoffer i Syrien

Publicerat

den

SYRIEN| Rysslands imperialistiska intåg i Syrien för att säkra diktatorn Bashar Al-Assads fortsatta makt har krävs sina första civila dödsoffer.

Enligt rysk propaganda som bland annat sprids av den fascistiska alternativmedian, Fria Tider, har Rysslands bombningar riktats mot salafistiska Daesh (isis). Samtidigt i verkligheten utanför propagandarapporteringen har bomberna träffat civila och Assad-regimens motståndare i den Fria Syriska Armén. Även en rad civila rapporteras ha mist sina liv. Enligt syriska källor ska minst 36 civila ha dödats under bombanfallen, bland de döda ska även barn ha funnits med.

Enligt syriska källor ska bombattackerna främst ha riktats mot rebellgrupper som strider mot den styrande diktatorn Al-Assad. Assad-regimen har lidit flera stora nederlag i inbördeskriget den senaste tiden. Samtidigt har rebellgrupper som Fria Syriska Armén vunnit mer och mer mark. I den kurdiska delen av den syriska staten har kurdiska försvarsstyrkor tagit kontrollen över den största delen av norra Syrien efter att Daesh inledde sina terrorockupationer i regionen.

Ryssland gör affärer med diktatorn

Ryssland nekar till anklagelserna om civila dödsoffer och säger att de är utsatta för ett informationskrig. Samtidigt har FSA majoren Jamil Al Saleh bekräftat att Ryssland har bombat FSA fästen i Homs provinsen. FSA består till stor del av moderata och sekulära muslimer som slåss mot diktatorn Al-Assad. FSA bedriver även krig mot Daesh och har pressat tillbaka de salafistiska extremisterna i bland annat kurdiska Rojava.

Ryssland har sedan länge bedrivit affärer med Syrien som ses som en av Rysslands viktigaste handelspartners. 2010 investerade Ryssland över 155 miljarder i landet. Ryska kapitalister har även starka intressen i den syriska energibranschen och i naturgas.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se