Kontakta oss

INRIKES

Så finansieras Kent Ekeroths hatsajt med skattepengar

Publicerat

den

INRIKES Genom att låta EU-gruppen EAF annonsera på Samhällsnytt kan Kent Ekeroth både fakturera och godkänna fakturor på samma gång. På så sätt kan Samhällsnytt finansieras med skattemedel. Det avslöjar högervridna nyhetssajten Nyheter Idag.

Tillsammans med tidigare SD-toppen Erik Almqvist driver SD-riksdagsmannen Kent Ekeroth bolaget ALTM Consulting. Det är via detta företag som Kent Ekeroth driver sajten Samhällsnytt, före detta Avpixlat. Nu har den högervridna tidningen Nyheter Idag avslöjat att Kent Ekeroth finansierar Samhällsnytt med hjälp av EU-subventionerade skattepengar.

Vid sidan av Sverigedemokraterna har Ekeroth varit engagerad i EU-blocket EAF, Europeiska Alliansen för Frihet. Genom åren har Ekroths roll i EU-gruppen stigit och nuförtiden är han även EU-gruppen kassör. Det är genom denna roll Kent Ekeroth har full möjlighet att fakturera sig själv och finansera den rasistiska sajten med skattepengar.

Nyheter Idag avslöjar även vem som sköter Samhällsnytts löneutbetalningar och det är inte ALTM Consulting. Den som betalar ut lönerna till Samhällsnytts frilansjournalister är ingen mindre än Mats Dagerlind och det sker via bolaget Runeskrift AB. Enligt bolaget sker verksamheten i samarbete med Kent Ekeroths

När lönen kommer betalas den inte ut från ALTM Consulting. Istället är det bolaget Runeskrift AB, som ägs av Mats Dagerlind, som står som arbetsgivare. På Runeskrifts AB:s hemsida kan man läsa: ”Runeskrift AB driver i samarbete med Föreningen för Sverigevänliga Intressen och ALTM Consulting nyhetsoch opinionssajten Samhällsnytt, en tongivande aktör inom Sverigevänlig och socialkonservativ framtidsmedia”.

 

Kim Fredriksson
kim.fredriksson@aktuelltfokus.se