Kontakta oss

INRIKES

Samlar in filtar i protest mot politikernas värmesänkningar

Publicerat

den

ÖSTERGÖTLAND Det moderatledda högerstyret vill finansiera höjda politikerlöner med sänkt värme på kommunens äldreboenden. När Moderaterna försvarade beslutet ansåg dem att de äldre kan värma sig med filtar. Efter filtuttalandet väntas protester utanför kommunfullmäktige nästa måndag den 14 oktober.

Beskedet från den styrande högermajoriteten i Motala har upprört människor över hela landet. Stämningen i Motala är allt annat än god efter att värmesänkningen blev känd. Inte minst efter M-politikern Kåre Fribergs uttalanden om filtar. ”Vi vill givetvis värna om de äldre, de ska inte sitta och frysa på sina hem, de kan till exempel ha filtar”, sa han till Aftonbladet.

En som har bestämt sig för att protestera mot att politikerna finansierar höjda politikerlöner med sänkt värme för äldre är läkarstudenten Linda Yngve. På måndag den 14 oktober tänker och hon och flera andra motalabor samlas utanför kommunfullmäktige för att samla in filtar till moderatpolitikern Kåre Friberg.

”Förra året chockhöjde politikerna sina egna löner. Nu vill samma politiker finansiera lönehöjningen genom att sänka värmen för våra gamla. Det får bara inte hända! Våra äldre förtjänar mer och bättre än så. Just därför är det dags att protestera!”, skriver Linda Yngve i uppmaningen till eventet.

”Den 14 oktober tänker de skyldiga politikerna samlas för kommunfullmäktige i Motala. Då är det även dags att protestera och se till att politikerna får äta upp sina uttalanden. Ta med dig en filt så hjälps vi åt att skänka så många filtar vi bara kan till kommunalrådet Kåre Friberg. Det vore väl ändå lämpligt att han själv delar ut filtar till våra huttrande äldre?”.

Länk till eventet finner du här.

Magnus Karlsson
redaktionen@aktuelltfokus.se