Kontakta oss

INRIKES

SD:s nya folkbildningsuppgift – snabbkurs för rasister som vill kringgå Hets mot folkgrupp

Publicerat

den

INRIKES Mats Dagerlind, politisk chefredaktör och ansvarig utgivare för Samhällsnytt (före detta Avpixlat), tycker att SD ska utbilda rasister i konsten att hetsa mot folkgrupp utan bli åtalade för hets mot folkgrupp. Det skriver Dagerlind i en nyligen publicerad krönika där han försvarar den nazistiska terrororganisationen Nordiska Motståndsrörelsen.

I sin senaste krönika försvarar Mats Dagerlind den nazistiska terrorrörelsen Nordiska Motståndsrörelsen, vars ansvariga utgivare nyligen åtalades för 103 fall av hets mot folkgrupp (HMF). Enligt Dagerlind är HMF-lagen inte till för att i första hand skydda utsatta minoriteter, istället skriver han att lagen är till för att åtala människor som är kritiska mot invandring, muslimer och romer. Dessutom anser han att massåtalet är problematiskt eftersom det är föreningen Juridikfronten som ligger bakom anmälan.

När Mats Dagerlind tar upp Juridikfronten påstår han att föreningen systematiskt anmäler kvinnliga pensionärer och äldre som inte lärt sig hur man ska formulera sin rasism utan att bli åtalade. Enligt Samhällsnytts ansvariga utgivare bör Sverigedemokraterna ha som uppgift att lära pensionärerna att undvika HMF-åtal.

”Här finns en folkbildningsuppgift för Sverigedemokraterna och oss i de nya medierna. Inte sällan tar vi oroligt vår hand ifrån dessa snedtrampande väljare och sympatisörer i stället för att ge dem en snabbkurs i hur man ger sin samhällskritik en mer välartikulerad språklig klädedräkt.” skriver Dagerlind.

 

Maria Johansson
maria.johansson@aktuelltfokus.se