Kontakta oss

NOTISER

SL stoppar reklam om medmänsklighet – SD-väljare kan skada sig när de vandaliserar

Publicerat

den

tunnelbanan2
STOCKHOLM
| SL har valt att stoppa en planerad annonskampanj från Stadsmissionen i Stockholms tunnelbana. Anledningen är för att SL måste ta hänsyn till eventuella protester från sverigedemokrater som kan skada sig när de vandaliserar.

– Vi har inget att anföra mot budskapet, men vi vill inte ha någon annonsering alls på balkarna ovanför rulltrappan efter att affischerna revs ner för några veckor sedan säger SL:s pressinformatör Jesper Pettersson till tidningen Aftonbladet. Bakom beslutet anger man säkerhetsskäl och att man inte vill att människor som river ned reklamen ska skadas.

– Det är jättetråkigt. Det kändes väldigt viktigt för oss att föra in medmänsklighet i tiggeridebatten. Det handlar om väldigt utsatta människor som inte ser någon annan utväg än att tigga för sin försörjning, och vi arbetar med och för utsatta människor, säger Marika Hjelm Siegwald, kommunikations- och insamlingschef på Stockholms Stadsmission till tidningen Aftonbladet.

Stadsmissionens kampanj skulle inledas med orden, ”Förlåt för röran här i Sverige. Det finns de som gör skillnad på människor. Varje dag gör vi vårt allra bästa för att förändra det.”

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se