Kontakta oss

INRIKES

Smutskastat kommunistmöte drog storpublik i Norrbotten

Publicerat

den

NORRBOTTEN Trots drev, smutskastning och skrämsel lyckades etablissemanget inte avskräcka människor från Kommunistiska Partiet och Vänsterpartiets gemensamma möte i Boden. Mötet drog storpublik.

När det kom ut att Vänsterpartiet och Kommunistiska Partiet skulle arrangera ett gemensamt möte, tog det inte lång tid innan drevet var igång. Flera borgerliga tidningar och högervridna opinionsbildare attackerade mötet i förväg och politiker från riksdagens samtliga åtta partier försökte smutskasta initiativet. Under gårdagen stod det klart att allmänheten inte blivit avskräckta av smutskastningen från etablissemanget – istället drog mötet storpublik och fler människor än förväntat valde att dyka upp.

– Vi är glada över samarbetet. Våra partier är inte överens om allt. Vilka partier är det? Men vänstersidan i politiken har allt för länge och ofta sett till det som skiljer istället för det som förenar, säger Kommunistiska Partiets ordförande Robert Mathiasson.

I ett pressmeddelande ger Kommunistiska Partiets ordförande även en känga till gammelpartierna i riksdagen och utmålar dem som skendemokrater.

– När övriga partier jagar efter människors röstsedlar är vi intresserade av människors röster. Som kommunistiska demokrater menar vi att man inte får glömma ordet folk i folkstyre. Istället för dagens åskådardemokrati, där folket bara förväntas lägga sin röst en gång vart fjärde år, vill vi se en deltagardemokrati där folket höjer rösten varje dag.

Mötet var en del av Kommunistiska Partiets mötesturné i Sverige som går under namnet  ”En riktigt röd kväll”. Under turnén åker Robert Mathiasson och Sven Wolter runt och talar om varför det behövs ett socialistiskt alternativ till dagens samhällssystem.

Inför turnén intervjuade vi Sven Wolter. Intervjun finner du här: Sven Wolter om kommande valturnén: ”vi vill nog mer än att röra om grytan”

Maria Johansson
maria.johansson@aktuelltfokus.se