Kontakta oss

INRIKES

Stark tittarkritik mot Uppdrag Gransknings skandalvinkel: ”Fy fan vad löjligt”

Publicerat

den

STATSMEDIA SVT:s Uppdrag Granskning gör en stor sak av att Sollefteå kommun kampanjade för att behålla flera vårdavdelningar på Sollefteå sjukhus. Redan innan programmet har sänts möter SVT kritik för den missriktade granskningen – och kommunen hyllas.

SVT har genom Uppdrag Granskning tagit reda på att en tjänsteman i Sollefteå kommun lagt en mindre mängd skattepengar på att kampanja för att behålla nedläggningshotade vårdavdelningar på Sollefteå sjukhus. Kampanjmaterial bestående av hjärtprydda knappar med mera köptes in för drygt 55 000 kronor. Enligt Uppdrag Granskning är det olagligt. SVT:s journalister har bland annat intervjuat en statsvetare som menar att Sollefteå kommun därmed har brutit mot kommunallagen. Samtidigt nämner SVT inte ett ord om det korrupta fulspel som landstingspolitikerna satte i verk för att tvinga igenom nedläggningarna.

Får hård kritik på Facebook 

Under dagen har SVT fått hård kritik för den missriktade granskningen på sociala medier, samtidigt har flera människor hyllat kommunens kampanj för rättvis vård.

Inne på Uppdrag Gransknings Facebooksida är majoriteten av kommentarerna klart negativa.

”Ja, låt oss kasta oss över en kommun som äntligen gör nåt rätt.” skriver en arbetarman från Mariefred i kommentarsfältet.

”Fy fan vad löjligt… klart som attan att kommunen vill försöka motverka nedläggning då de vet att kommunen kommer tappa massor av invånare tack vare ett så korkat beslut som att lägga ner vårt sjukhus!” skriver en undersköterska från Sollefteå.

”Om inte staten agerar för att ”Hela Sverige ska leva!” – vem ska då göra det? Bra jobbat Sollefteå kommun! Allt som går emot centralisering och Stockholmsfiering av landet är bra.” skriver en försvarsanställd från Uppsala.

”Ni har sadlat om till valarbetare åt s. Ni var grymma innan. Råstam vänder sej i graven.” skriver en egenföretagare från Lessebo.

Emil Tholander
emil.tholander@aktuelltfokus.se