Kontakta oss

UTRIKES

Svenska liberaler pekas ut som PKK-sympatisörer i turkisk media

Publicerat

den

Faksimil turkisk regimmedia

NATO   Flera svenska liberaler pekas nu ut som PKK-anhängare i turkisk media. Liberala chefredaktören Sakine Madon är en av dem som pekas ut. 

Under söndagen publicerade turkiska tidnignen Takvim en artikel som enligt tidningen skulle avslöja Kurdistans Arbetarpartis (PKK) aktiviteter i Sverige och Europa. I artikeln pekas flera svenska politiker ut som PKK-anhängare som Vänsterpartiets Daniel Riazat, före detta V-ledaren Jonas Sjöstedt och tidigare vänsterpartisten Amineh Kakabaveh.

Men förutom vänsterpolitiker pekas också Liberalernas Fredrik Malm, Gulan Avci och den kurdsvenska journalisten och debattören Kurdo Baksi ut som PKK-anhängare. Helt felaktigt pekas även Sakine Madon, chefredaktör för liberala Uppsala Nya Tidning, ut som PKK-sympatiserande riksdagsledamot.

”Enligt turkisk media är jag tydligen riksdagsledamot. Som ger stöd åt PKK. Ett rätt kunde de väl ändå klämma fram..(fint sällskap dock, det klagar jag inte på)”, skriver Madon på microbloggen Twitter.

Gemensamt för alla de utpekade är att de vid något tillfälle uttalat sig kritiskt mot Turkiets diktator Erdogan eller uttalat sig positivt om kurdiska självständighetsfrågan.

För att bevisa att PKK har hög aktivitet i Europa så lyfter också artikeln de prokurdiska solidaritetsmanifestationer som på senare tid hållits i Rom, Palermo, London, Malmö och Göteborg.

Läs också: Flera Socialdemokrater gripna i Turkiet

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se