NOTISER

Sverigedemokraterna massblockerade sina egna väljare

INRIKES   När de sverigedemokratiska väljarna ville ställa frågor om Sverigedemokraternas budgetreservation i Malmö blev de blockerade av partiets politiker. Nu anklagas partiet för att likt övriga gammelpartier, censurera  obekväma frågor från allmänheten.

Aktuellt Fokus uppmärksammande av Sverigedemokraternas vårdvädjan till hemvändande IS-terrorister har lett till kraftig kritik och frågeställningar bland sverigedemokratiska väljare på sociala medier. Flera väljare och personer knutna till den sverigedemokratiska rörelsen vände sig till partiets politiker och tog upp de punkter i budgetreservationen som Aktuellt Fokus uppmärksammade i sin ursprungsartikel. Det gillades inte av de ansvariga politikerna.

När människor började höra av sig till SD Malmös officiella partikonto på Twitter, valde Sverigedemokraterna att massblockera väljarna istället för att ge dem svar. Trots det försöker partiföreträdare och ledningslojala sympatisörer hålla skenet uppe och låtsas som ingenting.

– Jag är besviken över att de kör en Arnstad när väljare vill ha svar skriver en person på den sociala mikrobloggen.

Under gårdagen gick Sverigedemokraterna Malmö ut med ett klargörande på sin hemsida där de erkänner att de hade använt sig av Mona Sahlins kritiserade terrorexpert som inspiration. I klargörandet menar de att Aktuellt Fokus ljuger och missförstår att Sverigedemokraterna själva har skrivit in punkt 73 i sin egen budgetreservation. Vilket har fått en del SD-väljare att gå i taket, de allra flesta ville däremot endast ha en dialog med sina politiker.

sdisis

Sverigedemokraterna menar nu att Aktuellt Fokus har hittat på att Sverigedemokraterna själva har infört punkt 72 och 73 i deras egen budgetreservation i Malmö.

Inte bara väljare som blockades

Bland de som har blockerats återfinns både SD-medlemmar, SD-väljare och så kallade nationalister. Även antirasister ska ha blivit blockerade. Vid en granskning av de antirasister som uppger att de har blivit blockerade har Aktuellt Fokus lyckats identifiera en handfull personer. Kritikerna inom de egna leden menar att Sverigedemokraterna på riksnivå borde ta avstånd från SD Malmös budgetreservation. Vilket av allt att döma lär bli svårt med tanke på att partitoppen Magnus Olsson är en av de som har legat bakom den kritiserade reservationen där SD i klartext använder sig av etablissemangets förklaringsmodeller som härstammar från Den nationella samordnaren mot våldsbejakande extremism, Mona Sahlin.

Bildbevisen SD inte vill att du ska dela

sdblock1 sdblock2 sdblock3

sdblock5 sdblock6 sdblock7 sdblock8

sdblock9

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

8 kommentarer

8 Comments

 1. Pingback: Sverigedemokraterna vill att nyanlända ska gå före i vårdkön | Aktuellt Fokus

 2. Pingback: EXTRA! Sverigedemokraterna vill hantera extrem islamism med fritidsgårdar | Aktuellt Fokus

 3. Kalle

  2015-06-29 den 00:25

  Vilka klåpare…..

 4. Pingback: Lite kort om att SD Malmö vill rehabilitera återvändande ”jihadresenärer” | Himlago

 5. Amb

  2015-06-28 den 15:13

  Hela läget är bara galet.

  Ingen aning varför just Sahlins idé. Blir knappast klokare av deras beteende som följer upp mot andra SDare. Detta är bara svensk politisk historia inom populism, synnerhet på lokal nivå. Helt otroligt.

 6. Emil W.

  2015-06-28 den 15:03

  Visst tycker man synd om de som blivit lurade att rösta på Sverigedemokraterna, men när de känner sig lurade för att Sverigedemokraterna inte är främlingsfientliga nog? Då blir man bara rädd.

 7. Redit Edit

  2015-06-28 den 14:43

  Tror SD att väljarna är idioter?
  Vem minns inte när Bylund tvingades pudla efter att ha kallat väljarna för byfånar och bonnläppar?

  Det här sker ju hela tiden. SD har anammat och blivit en del av etablissemanget. Annars hade de inte betett sig så här. Eller låt mig gissa, ska de skylla sina egna blockeringar på vänstern också?

  • Harald

   2015-06-28 den 15:24

   alltså har de inte varit en del av \”etablissemanget\” sedan de bestämde sig för att bli politiker? Orka att en sån här petitess blir värsta skandalen. Att bygga hela sin politik på att skylla samhällets brister på de som redan har det sämst, att vända grannar och kollegor emot varandra istället för att hålla ihop, det är väl om något att springa \”etablissemangets\” ärenden?

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upp