Kontakta oss

INRIKES

Terrorkopplad fascist mister reservplats i svenska MMA-landslaget

Publicerat

den

VÅLDSHÖGERN Fascisten Jonas Nilsson är kränkt över att det svenska MMA-förbundet valt att inte ta med honom i det svenska landslaget. På nätet har flera nazister och fascister börjat dreva mot MMA-förbundet.

Fascisten Jonas Nilsson är aktiv inom kampsporten och utövar Mixed martial arts, MMA. Han har inte vunnit en match sedan april förra året men var tilltänkt att få bli en del av landslaget på grund av rådande rankingsystemet.

Landslagsuttagningarna är baserade på ett rankingsystem där även förluster ger poäng. Nilsson hade samlat ihop ett gäng förluster vilket lett till att han kunde hamna längst ner på landslagets reservlista för lättviktsklassen.

Nilsson är nu kränkt över att svenska MMA-förbundet meddelat honom att han inte är välkommen i landslaget på grund av sin fascistiska aktivism. I ett Facebookinlägg gråter han ut och får stöd av flera av landets ledande nazister.

Bland kommentarerna finns flera av landets ledande nazister som Richard Pekkarinen, Daniel Höglund och Johnny Ström från det numera nedlagda partiet Svenskarnas Parti. En av de kommenterade är nazisten Andreas Carlsson som knivhögg flera feminister i Malmö på internationella kvinnodagen 2014.

Nilsson tränar på Alexander Gustafssons klubb Allstars MMA. På klubben tränar även Marcus Follin, en annan fascistisk profil, mer känd som ”The Golden One”. Follin har tillsammans med Nilsson rest till Thailand för att träna.

 

”Inget problem att män slår kvinnor”

Aktuellt Fokus har tidigare rapporterat om Jonas Nilsson. 2015 satt han på nätet och utmanade oliktänkande nationalister på slagsmål. Då ville han slåss mot ”Johan Björnsson” då de inte klarade av att debattera med varandra.

När Nilsson utmanade ”Björnsson” framställde Nilsson sig som jämställdist. Han ansåg att ”Johan Björnsson” var en ”kärring” som skulle ha stryk. Samtidigt medgav han att han inte hade några problem med män som slår kvinnor.

Kopplingar till terrororganisationer

Nilsson var tidigare aktiv medlem i den nazistiska terrororganisationen Svenska Motståndsrörelsen, numera Nordiska motståndsrörelsen. Efter SMR omstrukturerades till NMR fortsatte han att stödja organisationen genom att förbli stödmedlem.

Utöver sina kopplingar till den svenska terrororganisationen har Jonas Nilsson kopplingar till flera utländska militanta organisationer.

Som Aktuellt Fokus tidigare rapporterat om har Nilsson rest till Sydafrika där han anslutit sig till vit-maktpartiet AWB som strider för att återinföra apartheid i landet. Partiet har tränat sina medlemmar i krigföring och förbereder sig för att ta tillbaka landet genom raskrig.

Nilsson har också varit i Ukraina och poserat i uniform med skjutvapen. I Ukraina ska han umgåtts med före detta nazisten Mikael Skillt. Skillt var en av de mest aktiva i att rekrytera svenska nazister till att delta i striderna i Ukraina. Svenska nazister har misstänkts för krigsbrott under striderna i Ukraina.

Jonas Nilsson i Ukraina

Nazister drevar mot MMA-förbundet

Flera av landets ledande nazister har börjat dreva mot och hängt ut enskilda medlemmar i MMA-förbundet. Flera av dem menar att Jonas Nilsson har fått sparken på grund av sina åsikter. Vilket han har då dessa bryter mot MMA-förbundets uppförandekod.

I förbundets uppförandekod skriver dom bland annat att MMA-förbundet verkar för mångfald och har nolltolerans mot diskriminering.

MMA-förbundet skriver bland annat:

Det får inte under några som helst omständigheter förekomma diskriminering på grund av etnicitet, ursprung, hudfärg, nationalitet, religion, ålder, kön, språk, utseende, sexuell läggning eller politisk uppfattning. Inte heller accepteras verbala eller fysiska påhopp och trakasserier i någon form.

Nicklas Andersson
nicklas.andersson@aktuelltfokus.se