Kontakta oss

UTRIKES

Turkiet beordrade IS att utföra terrordåd

Publicerat

den

INRIKES I samband med Turkiets invasion av Norra Syrien beordrade diktaturen IS-terrorister att utföra terrordåd. Terrordåden skulle skapa kaos och underlätta invasionen.

Två dagar efter Natolandet Turkiets invasionen av Norra Syrien detonerade två bomber i Qamishlo som dödade 5 och skadade 41 personer. Kort därpå arresterades fyra IS-terrorister som låg bakom bomberna. Enligt ANF News så var det Turkiet som beordrat IS att utföra terrordåden.

IS-terroristerna tog emot ordern från IS-ledaren Abu Hassan al-Tirki som är bosatt i Turkiet. Målet med terrordåden var att skapa kaos för att underlätta Turkiets invasion. Målet var att döda så många civila som möjligt.

Turkiets invasion av Norra Syrien har lett till ett uppsving för IS. I samband med invasionen har flera IS-terrorister lyckats fly från deras kurdiska fångvaktare. I invasionen använder sig Turkiet också av flera före detta IS-terrorister i striderna samt en al-Qaida kopplad milis. Det finns också rapporter om att Turkiet använt sig förbjudna fosforbomber.

Turkiets invasion ledde till att tiotusentals runtom i Sverige gick ut på gatorna och protesterade. Turkiets invasion har också fått stöd från den svenska högern. Bland annat av moderaten Carl Bildt som ständigt hyllar den turkiske diktatorn Erdogan. Moderaten Victoria Onval har visat sitt stöd för invasionen.

Nicklas Andersson
nicklas.andersson@aktuelltfokus.se