Kontakta oss

ARBETSLIV

”Vafan håller ni på med?” – Förbannade arbetare ställer LO-ledningen mot väggen

Publicerat

den

losveket
LO-SVEKET| Efter att LO gick ut och gjorde gemensam sak med kapitalisterna i Svenskt Näringsliv tidigare idag har mängder med människor rasat mot LO-ledningen agerande. På LO:s officiella Facebooksida har flera LO-medlemmar undrat vad fackpamparna håller på med. ”Vafan har det brunnit i huvet på er?!” skriver en förbannad LO-arbetare.

Arbetsköparnas lobbyister i Svenskt Näringsliv har all anledning att se positivt på LO-topparnas utspel. I klartext kräver LO-topparna att stridbara fackförbund i LO ska gå arbetsköparna till mötes istället för att arbeta för rättvisa löner för arbetarna. Något som har fått mängder med LO-medlemmar att se rött. På LO:s officiella Facebooksida har de negativa kommentarerna avlöpt varandra sedan nyheten slog ned som en bomb hos arbetarklassen.

Många är öppet kritiska och desto fler är heligt förbannade över att fackpamparna återigen vänder ryggen åt arbetarrörelsens forna ideal. ”Tack för kniven i ryggen.” skriver en LO-medlem i LO:s kommentarsfält där deras presskonferens diskuteras. ”Vafan har det brunnit i huvet på er?!” skriver en annan. Inte en enda av kommentarerna i kommentarsfältet visar sig vara positivt inställda till LO-topparnas agerande.

Det inlägg som har fått flest ”gilla”-markeringar frågar LO hur de kan ställa sig mot sina egna förbund. ”Alltså vad i helvete håller ni på med? Vill ni montera ner de sista skrangliga kilarna som svensk fackföreningsrörelse vilar på? Hur kan ni ställa er på arbetsgivarnas sida mot era egna förbund?”. Inlägget har vid tid för publicering fått över 40 ”gilla”-markeringar.

Vill ha bort ledningen

Efter LO:s presskonferens släppte LO sin arbetarfientliga rekommendation på Facebook. Även där har negativa kommentarer haglat i kommentarsfältet, somliga vill ha bort ledningen för LO helt och hållet. Här är några exempel.

”Helt otroligt svagt av ledningen. Men det är så det blir när man sätter arvoden som ger våra företrädare samma livsvillkor som den svenska överklassen. Hoppas kongressen vågar städa upp lite, följ Vänsterpartiets exempel å sänk alla arvoden så att våra företrädare får samma villkor som oss längst ner.” skriver en manlig LO-medlem från Göteborg.

En kvinnlig medlem i Byggnads skriver: ”Vad håller ni på med? Som medlem i Byggnads trodde jag att LO stod bakom sina ALLA medlemsförbund. Inte gjorde upp och skrev uttalanden ihop med Svenskt Näringsliv bakom delar av förbundens rygg! Dessutom riktade mot de egna medlemmarna. Hoppas ni som skrev på de här får betala på kongressen.”

”Oerhört dåligt att göra detta uttalande mitt under avtalsrörelsen. Vi som jobbar inom Transportarbetareförbundets avtal saknar helt löneglidning vilket ni inte alls tar hänsyn till i Er ”rekommendation”. Så himla dåligt av Er. Er uppgift är att stötta och samordna fackförbunden och inte att tycka tillsammans med Svenskt Näringsliv. Det är vi medlemmar som bildar Er, inte tvärt om! Skäms på Er!” skriver en anställd på företaget Securitas.

En medlem i Elektrikerna ställer en fråga till LO. ”Vad fan håller ni på med? Är det vi eller svenskt näringsliv som betalar era löner?”

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se