Kontakta oss

INRIKES

Vänstertidning erbjuder 10 000 för bästa Erdogan-karikatyren

Publicerat

den

Satir - Faksimil Youtube

MEDIA   Karikatyrer på diktatorn Erdogan må vara olagliga i Turkiet men inte i Sverige. Nu har en svensk vänstertidning tagit initiativ till en satirtävling med Erdogan-tema.

Vänstertidningen Flamman har har dragit igång en tecknartävling där den vinnarbidraget kommer få 10 000 kronor för bästa satirteckningen på Turkiets diktator Recep Tayyip Erdogan. Enligt Flammans chefredaktör, Leonidas Aretakis, är tävlingen en klar markering för bland annat svensk yttrandefrihet.

”Alla värnare av kurdernas rättigheter, en demokratisk utveckling i Turkiet och svensk yttrandefrihet, behöver nu samlas i protest. Sverige bör omedelbart avbryta inträdet i Nato, som var feltänkt från början. En process som påstods öka vår säkerhet har tvärtom satt oss i knät på en makthungrig autokrat som vill lägga sig i svensk lagstiftning. Detta precis som vänstersidan varnade.”, skriver Leonidas Aretakis.

Tävlingen riktar sig både till proffs och amatörer och de bästa verken kommer att publiceras i Flammans papperstidning som går ut till cirka 3000 prenumeranter.

Den som vill delta i tävlingen måste dock skynda sig lite, bidragen ska nämligen vara inskickade senast 20 januari.

Vill du själv delta i tävlingen så kan du maila ditt bidrag till Flamman: red@flamman.se.

Magnus Karlsson
redaktionen@aktuelltfokus.se