Kontakta oss

UTRIKES

APM Terminals bakom ännu en hamnkonflikt

Publicerat

den

UTRIKES  Skandalbolaget APM Terminals låg bakom den omtalade hamnkonflikten i Göteborg orsakade miljardtapp för svenska företag. Nu har APMT fortsatt sitt arbetarfientliga korståg, fast den här gången är det Marocko som drabbas.

I Tangers hamn i Marocko pågår det sedan en tid tillbaka en konflikt mellan den skandalomsusade arbetsköparen APM Terminals och lokala hamnarbetare. I ett försök att stoppa hamnarbetare från att organisera fackligt har APMT stängt ute flera arbetare från hamnen.

I måndags hölls en protest mot APMT:s agerande utanför hamnen. Enligt fackaktivisterna är protesten resultatet av de inte hittar några fredliga lösningar på konflikten som varat i 26 månader. Fackförbundet säger att protesten är ett bevis för att APMT:s taktik att försöka splittra arbetarna har misslyckats.

Det konfliktsökande företaget APM Terminals har gjort sig kända i Sverige för en pågående konflikt i en av Göteborgs hamnar. APMT har bland annat lockoutat hamnen och stängt ute flera arbetare från sina jobb. Enligt medlingsinstitutet stod APM för 87,2% av alla förlorade arbetsdagar i hela Sverige 2017.

Nicklas Andersson
nicklas.andersson@aktuelltfokus.se