Kontakta oss

INRIKES

Friskolerektor driver islamistiskt parti i Somalia

Publicerat

den

Faksimil youtube

INRIKES Rektorn för friskolan Römosseskolan driver ett islamistiskt parti i Somalia. Den kontroversiella friskolan har tagit emot flera hundra miljoner i skolpeng de senaste åren.

Förra månaden rapporterade Aktuellt Fokus om hur den kontroversiella Römosseskolan tagit över den IS-kopplade friskolan Safirskolan tidigare känd som vetenskapsskolan. Nu har det kommit ett nytt avslöjande om den före detta moderattoppen och rektorn för Römosseskolan, Abdirizak Waberi.

Avslöjandet visar att Waberi varit partiledare och driver det islamistiska partiet National Unity Party i Somalia. Detta samtidigt som hans friskola under åren 2012-2019 tagit emot 370 miljoner kronor av skattebetalarna i form av skolpeng. Det islamistiska partiet ska ha kopplingar till både Milli Göruz och Muslimska Brödraskapet. Muslimska Brödraskapet är terrorklassade i flera länder.

Islamistiska Milli Göruz är en av de två organisationerna som den tidigare bostadsministern Mehmet Kaplan (MP) kunde kopplas till vilket senare ledde till att han fick avgå. Den andra organisationen Kaplan kunde kopplas till var fascistiska grå vargarna vilket Aktuellt Fokus var först i Sverige med att rapportera om.

Både Waberi och Römosseskolan har gjort sig okontaktbara för all media.

Nicklas Andersson
nicklas.andersson@aktuelltfokus.se