Kontakta oss

UTRIKES

Högerextrema flyktingmotståndare räddade i Medelhavet

Publicerat

den

HÖGERN Högerextremisterna som skulle stoppa flyktingar i medelhavet har stött på nya problem när de hamnat i sjönöd. Till undsättning skickades skeppet Sea-Eye som arbetar med att hjälpa flyktingar.

Högerextremisterna i Defend Europe hamnade i sjönöd i Medelhavet efter att deras fartyg C-star slutade fungera. De skickade nödmeddelande till italienska myndigheter som skickade skeppet Sea-Eye till undsättning.

Sea-Eye är ett av de fartyg som är i Medelhavet för att rädda flyktingar i nöd. De så kallade ”identitära nationalisterna” har förklarat att Sea-Eye är en av deras fiender som ska stoppas – men det hindrade inte Sea-Eye.
– Vår plikt är att hjälpa alla som hamnat i sjönöd oberoende ursprung, hudfärg, religion eller åsikter, sade Sea-Eyes informatör Michael Buschheuer till Yle.

Sea-Eye rapporterade senare i sociala medier att när de kommit fram vägrade C-star acceptera hjälpen. C-star har redan tidigare stött på flera problem. Som Aktuellt Fokus rapporterade har de tidigare blivit åtalade för flyktingsmuggling eftersom deras besättning bestod av flyktingar från Nepal som betalat för att ta sig till Europa.

Tidigare i veckan kunde C-star inte ankra i hamnen i Zarziz. Tunisiska fiskare ville inte ha dem i sin hamn.

 

Nicklas Andersson
nicklas.andersson@aktuelltfokus.se