NOTISER

Kända “sverigevännen”: Batikhäxorna importerade Hiphopen till Sverige

carllundström
SVERIGEVÄNNERNA
| Den massmedialt kända Fria Tider-skribenten har funnits i högerradikala och nationalistiska miljöer sedan årtionden. I ett försök att utveckla en “sverigevänlig” analys på hur musikgenren hiphop kom till Sverige går det sådär för den kända “sverigevännen”.

En av sajten Fria Tiders skribenter och tidiga sponsorer påstår sig veta hur musikgenren hiphop tog sin väg till Sverige och den svenska ungdomens hjärtan. Enligt skribenten Lundström var det de så kallade ”batikhäxornas” fel. Ordet ”batikhäxa” syftar till så kallade kulturtanter som vanligtvis arbetar inom kultur- och mediesektorn. Inte nog med det. Han påstår även att hiphopen infördes i Sverige i mitten av 90-talet. 15 år efter att ungdomen hade börjat anammat stilen i Sverige.

carllundström

Carl Lundström på Facebook

Att gamla kulturtanter var de som introducerade genren är det nog få som håller med om. Åtminstone utanför ”sverigevännernas” värld. En av de som anses ha fört hiphopen till Sverige var den kända DJ:n René Hedemyr som verkade i början av 1980-talet.

Hiphop-genren har utvecklats betydligt sedan dess. Ett exempel på hur det kan låta idag presenteras nedan av den uppskattade artisten, Max Peezay i låten Anomi.

Finansman med fascistkopplingar

Carl Lundström är arvtagare till Wasa Knäckebröd och var fram tills 2012 mångmiljonär med över 77 miljoner kronor i förmögenhet. Lundström har varit med i och sponsrat en rad olika högerradikala och fascistiska grupper genom åren. Bland dem, Sverigedemokraterna och det numera nedlagda partiet Nationaldemokraterna. Utöver det har Lundström även varit medlem i den rasistiska kampanjorganisationen Bevara Sverige Svensk.

Läs även om hur Fria Tider har anklagats för att ha blåst 2000 “sverigevänner” på en halv miljon kronor.
Anklagades för att ha blåst 2000 sverigevänner på en halv miljon – Drog utomlands – Möt Fria Tiders chefredaktör Widar Nord – https://aktuelltfokus.se/anklagades-for-att-ha-blast-2000-sverigevanner-pa-en-halv-miljon-drog-utomlands-mot-fria-tiders-chefredaktor-widar-nord

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

4 kommentarer

4 Comments

 1. Tensta

  2015-06-26 den 21:26

  att det är en journalist som skriver \”sanningen\” för fria tider (som är en rasisttidning) sprider alltså att det var tanter som importerade in hiphopen. Varför blir man inte förvånad? Skulle inte vilja kalla fria tider för lögnare. De är snarare som en ding ding värld.

 2. Marre

  2015-06-26 den 15:17

  HahahahaHAHA! Är snubben på riktigt? HAHAHA! Piiiiinsamma de är!!!

 3. Redit Edit

  2015-06-26 den 03:00

  Hahaha! Hur kan man ta de här jönsarna på allvar? 🙂
  Detta gjorde mitt nattpass på jobbet!

 4. kalle

  2015-06-26 den 01:01

  Knappast någon överraskning att det är borgarna som sponsrar fascisterna.

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upp