iFOKUS

Richard Jomshof (SD) vill bekämpa IS-sympatisörer med fritidsgårdar

iFOKUS| När Sverigedemokraterna i Malmö försökte förtydliga sig gällande budgetreservationen där partiet vill satsa på vård för återvändande IS-terrorister, skrev partiet att Sverigedemokraterna även vill satsa på fritidsgårdar för att motverka extrem islamism. Det tycker SD:s partisekreterare, Richard Jomshof är ett sätt att hantera problemen.

I en artikel på SD Malmös hemsida går partitopparna Richard Jomshof, Björn Söder, Kent Ekeroth och Adam Marttinen ut och skärper tonen mot så kallade jihadister. Enligt partitopparna kommer artikeln som ett svar efter att det hade visat sig att Socialdemokraterna ville driva en fängelselinje för terrorresenärer. I artikeln försöker partitopparna nu bräcka Socialdemokraterna genom att förorda att jihadister ska bli statslösa.

SD topparnas artikel kommer efter att flera väljare har krävt svar av Sverigedemokraterna i Malmö på hur man resonerar kring den budgetreservation som Aktuellt Fokus tidigare har uppmärksammat. I budgetreservationen vill man ge vård till hemvändande IS-terrorister genom så kallade ”avradikaliseringsprogram”.

Vid en sökning på andra SD-sidor som exempelvis partiets webtidning, SD-kuriren eller partiets rikshemsida där SD-topparna normalt sätt publicerar sina ställningstaganden så kan den aktuella artikeln inte hittas. Mycket tyder på att Sveriges tredje största parti valde att gå in och svara på SD Malmös lokala hemsida enbart på grund av Aktuellt Fokus rapporterande om Sverigedemokraternas egna budgetreservation i Malmö.

SD vill motverka radikal islamism genom att satsa på fritidsgårdar

sdisis

Från Sverigedemokraternas budgetreservation i Malmö

Efter Aktuellt Fokus nyhet om budgetreservationen blev kritiken hård från de egna väljarna. Bland annat drog flera väljare samma slutsats som Aktuellt Fokus, det vill säga att budgetreservationens punkt 72 och 73 är som hämtat från den Nationella samordnaren mot våldsbejakande extremism, Mona Sahlin och hennes så kallade experter.

Efter att ha ignorerat och även blockerat sina egna väljare, medlemmar och andra nationalister kände SD Malmö sig tvungna att bemöta Aktuellt Fokus. I ett förtydligande till sina väljare förnekar SD Malmö vad som står i sin egen budgetreservation och pekar istället ut Aktuellt Fokus, som ideell fri media, som ”en vänstertidning som sprider en rad felaktigheter och rena lögner om SD”. Trots det erkänner man och hänvisar till att man har haft Mona Sahlins så kallade expert, Magnus Ranstorp som inspiration.

Förutom att ge vård till hemvändande IS-terrorister vill man även låta skattebetalarna stå för satsningar på fritidsgårdar. Enligt partiets lokalavdelning i Malmö är det ett bra sätt att minska det man kallar för extrem islamism.

screenshot-malmo-sverigedemokraterna-se-2015-06-28-17-04-54

Från SD Malmös kritiserade klargörande: http://malmo.sverigedemokraterna.se/2015/06/27/klargorande-gallande-sd-malmos-forslag-om-jihadresor/

Frågades ut på Twitter

Sverigedemokraternas partisekreterare Richard Jomshof och de övriga artikelförfattarna fick under måndagskvällen en rad frågor på hur partiet ser på SD Malmös budgetreservation. På frågan om hur partisekreteraren förklarar SD Malmös förslag utifrån Sverigedemokraternas rikspolitik svarade Richard Jomshof följande på den sociala mikrobloggen Twitter; ”Att försöka hantera ett problem där man utgår från dagens förutsättningar?”

Flera användare på den sociala mikrobloggen ställde därefter partisekreteraren mot väggen och frågade om Sverigedemokraterna anser att SD Malmö har gått emot partilinjen. Jomshof svarade med att beklaga sig över att andra partier inte röstar för sina politiska motståndares riksdagsmotioner och att man är för hårda straff för jihadister. Trots det svarade partisekreteraren aldrig på om partiet kommer att agera mot SD Malmö eller varför satsningar på fritidsgårdar skulle vara ett bra sätt att hantera extrem islamism på.

jomshof

 

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

3 kommentarer

3 Comments

 1. Svea66

  2015-06-30 den 11:55

  Vad händer? Vad är det här för sida egentligen? Är bilderna på Richard Jomshof äkta? Jag fattar ingenting längre. Jävla skitpolitiker!

 2. Redit Edit

  2015-06-30 den 09:39

  HAHAHA! Jag döööör av garv!!! Patetiska socialliberaler finns det sannerligen gott om. SD = Nya sossarna!

 3. Magnus

  2015-06-30 den 09:37

  För två dagar sedan svor de sig fria från Mona Sahlin-anklagelserna. Nu vill de har fritidsgårdar. De måste verkligen njuta av att pissa på sina egna väljare. Skönt att man är partilös ;);)

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upp