Kontakta oss

INRIKES

Tystnad i gammelmedia efter avslöjad SD-topp: ”Försvarade Dr Mengele”

Publicerat

den

GAMMELMEDIA|Efter Aktuellt Fokus avslöjande kring SD-toppen Jörgen Fogelklous kopplingar till ett nazistiskt konto på Flashback forum har tystnaden i gammelmedia förvånat människor på sociala medier. Vid tiden för denna publicering har endast tre tidningar valt att plocka upp nyheten.

I förrgår kunde Aktuellt Fokus avslöja kopplingen mellan ett grovt antisemitiskt tillika nazistiskt konto på Flashback och SD-toppen Jörgen Fogelklou. Kontot ligger bakom hundratals inlägg mellan åren 2005 och 2011. När AF granskar kontots ställningstaganden framgår det tydligt att personen bakom kontot är övertygad nationalsocialist som vill se så kallade ”kryptonazister” i riksdagen.

Endast tre tidningar har lyft upp nyheten att en högt uppsatt politiker har kopplingar till ett Flashbackkonto som har propagerat för våld, spytt ur sig rasism och judehat, propagerat mot press- och yttrandefrihet och dessutom outat sig själv som nazist. De tidningar som har uppmärksammat Jörgen Fogelklous grova inlägg är lokaltidningen Folkbladet, skvallertidningen Nyheter24 och den extremistkopplade fascisttidningen Fria Tider.

Gammelmedier som Aftonbladet, Expressen, Svenska Dagbladet, DN och Göteborgsposten med flera har däremot valt att lägga locket på. På sociala medier har människor ställt sig frågan om det beror på att Aktuellt Fokus är en uttalat röd alternativmedia för och av arbetarklassen.

Läs avslöjandet:
>> SD-toppens konto på Flashback: ”jag skulle gladligen deportera varenda jävla svartskalle idag! Sieg heil!”

>> SD-toppens grova rasism och våldsuppmaningar: ”Juden är roten till allting ont…”

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se