Kontakta oss

I samarbete med ett företag

Recension av mäklaren Fortissio

Publicerat

den

Fortissio är en nätmäklare som erbjuder en plattform online för dig som vill handla med aktier och på finansiella marknader på nätet. Med tjugo års erfarenhet har plattformen utvecklat en effektiv och mångsidig plats för den som vill handla online. Därför är det inte så konstigt att tusentals människor varje år upptäcker och registrerar sig på Fortissio för att investera pengar.

Så fungerar det att registrera sig hos Fortissio

Att registrera sig för att handla på Fortissio plattform är enkelt. Du kan registrera dig med hjälp av ditt Facebook-konto, ditt Google-konto eller via din e-mail. Detta tar bara några minuter. Kom ihåg att du av säkerhetsskäl måste lämna ett korrekt telefonnummer för att kunna handla med ditt konto. Detta sker av verifieringsskäl då det handlar om en finansiell marknad. Av samma orsak måste du vid registreringen också uppge ditt fullständiga namn. 

Fortissio erbjuder idag sina kunder nio olika slags konton att registrera sig för. Som grund kan man konstatera att den typ av konto du får beror på vilken storlek på insättning du bestämmer dig för att göra. Minimumsumman på 200 USD innebär att du får ett Basic-konto. Sätter du in mer än 1999 USD kommer du att få något av de andra konton som erbjuds. Rent generellt gäller att ju större konto du har, desto mindre spridning. Detta är skillnaden mellan köp- och säljpriset plus den avgift som Fortissio tar ut för att du skall kunna vara verksam där. 

Så fort ditt konto har verifierats så tilldelas du en dedikerad kundtjänsteman som kan assistera dig med eventuella frågor som uppkommer allt eftersom du bekantar dig med plattformen. Mäklaren Fortissio är en seriös aktör på marknaden som alltid vill ge sina kunder bästa möjliga förutsättningar för att lyckas och få den kunskap de behöver för goda investeringar. 

En stor portfölj av finansiella verktyg

Fortissio har under åren utvecklat sin plattform för att bättre passa en internationell värld. Detta betyder att du som kund har stora möjligheter att diversifiera dina investeringar på bästa sätt och dessutom lära dig mer om varje verktyg för att på så vis optimera handeln. 

Här finns fler än 230 instrument och hjälpmedel att välja bland. Det innebär att utbudet är stort när det kommer till vilken enhet du önskar handla med. De vanligaste är idag råvaror, valutapar eller index. 

 • Råvaror
  En digitaliserad variant av hur man handlade förr där du idag kan välja kaffe, socker, vete, koppar eller fler, beroende på vad du är intresserad av. Att handla med råvaror är mycket varierat och oförutsägbart vilket betyder att du måste följa utvecklingen noggrant för att lyckas här. 
 • Valutapar
  Plattformen erbjuder över fyrtio olika par. Goda nyheter är att möjligheten finns att handla med någon av de största så som EUR/USD eller EUR/JPY, vilka är mer förutsägbara och därför ger dig möjlighet att lära dig allt eftersom du investerar.
 • Index
  Hos Fortissio finns nio alternativ när det kommer till aktieindex. Dessa är uppbyggda av flera olika aktier. När du handlar med index är det ofta lättare att se mönster i handeln om man jämför med enskilda aktier. 

Handeln på plattformen Fortissio sker genom CFD som är ett finansiellt verktyg som blivit mycket populärt inom aktiehandel idag. Detta för att så långt som möjligt efterlikna den underliggande tillgången. När du handlar på detta vis är det inte du som äger själva aktierna eller fonderna. Du äger i stället den CFD som liknar fonden eller aktien. För din trygghet är det bra att känna till att CFD-handel är reglerat av Skatteverket. 

Fördelar med att välja Fortissio

Det finns ett antal positiva sidor med att välja Fortissio för dig som vill handla med fonder och aktier. Här nedan finner du de viktigaste. 

 • Stor variation när det kommer till finansiella verktyg och olika slags konton på plattformen. 
 • De första tio positionerna du tar som kund går ej att förlora eller vinna pengar med. Detta är en fördel eftersom det representerar ett demokonto och ger dig möjligheten att förstå verktygen innan du går vidare. 
 • Alla kunder får ett nyhetsbrev, en gratis e-bok och utbildning på vägen. Allt för att kunna utveckla sina kunskaper och möjligheterna att lyckas med e-handel. 
 • Personlig kundtjänst där varje kund har en dedikerad kundtjänsteman som kan besvara frågor och undringar du har. 
 • Passar alla nivåer och ekonomiska förutsättningar eftersom det finns ett stort antal slags konton både för dig som har mycket pengar att investera och dig som har en lite mindre plånbok. 

Möjligheter att utbilda sig och få större kunskap

Den som vill handla online bör alltid se till att man införskaffar den kunskap man behöver för att göra rätt val. Det är också viktigt att ta hänsyn till sin budget för att på så vis handla efter plånbok och ekonomi. Förluster skall inte vara större än du har råd att råka ut för. På Fortissio uppmuntras du att lära dig mer och det finns goda förutsättningar för att lära dig mer genom informationsartiklar liksom kontakt med en kundtjänsteman om du har frågor. Det visar att Fortissio vill ha kunder som tar genomtänkta och smarta beslut. 

En stor plattform med god grund

Fortissio har goda omdömen av kunder och deras tillväxt under de senaste åren visar tydligt på att det är en populär plattform för alla som är intresserade av eller redan idag handlar med aktier och fonder. Plattformen har dessutom stor bredd vilket innebär att den tillgängliggjort aktie- och fondhandel för fler människor än tidigare. Detta bidrar i sin tur till att skapa goda förutsättningar för alla som vill påverka sin ekonomiska situation på allra bästa sätt. 

Det finns naturligtvis alltid en risk med att ägna sig åt aktie- och fondhandel och inga garantier för att du skall lyckas. Samtidigt är det viktigt att välja en trovärdig plattform om du vill göra det och Fortissio är ett bra val för den som vill handla tryggt från en plattform som är reglerad och följer svensk lag och god sed för aktie- och fondhandel. 

Fortsätt läsa
Annons