Kontakta oss

INRIKES

SD-politiker attackerade Aktuellt Fokus under ”Folkets demonstration”

Publicerat

den

ninadrakfors
ÅSIKTSKORRIDOREN| Under söndagen gick det högerradikala jippot Folkets demonstration av stapeln i Stockholm. Under ett av talen gick SD-politikern Nina Drakfors till angrepp mot medborgarjournalistik. I samma tal attackerade hon även Aktuellt Fokus.

Under Sverigedemokraten Nina Drakfors tal gick hon till ogrundat angrepp mot medborgarjournalistik och attackerade bland annat Förbundet Allt Åt Alla på grund av förbundets intiativ för medborgarjournalistik under Folkets demonstration. Dessförinnan attackerade hon även Aktuellt Fokus alternativjournalistik genom att kalla oss för en ”hatsajt”.

Enligt Nina Drakfors är det endast högernationalister som har rätt att driva medborgarjournalistik och alternativa nyhetssajter. Drakfors själv arbetar med Youtubekanalen ”Granskning Sverige” och har en bakgrund i det systemtrogna reformistpartiet Socialdemokraterna före hon gick över till Sverigedemokraterna.

”Granskning Sverige” har tidigare framfört radikala nationella åsikter som bland annat har gett uttryck för rasideologi. Varför de ser Aktuellt Fokus alternativjournalistik som hat är för närvarande oklart.

Aktuellt Fokus verksamhet har pågått i lite över ett år och har sedan dess bedrivit granskningar av samtliga partier i riksdagens åttaklöver. Något som bland annat har resulterat i avslöjanden om regeringens avhopparbluff, antisemitiska V-politiker och radikala islamister i Sverige. Bland annat var Aktuellt Fokus först i landet med att rapportera om islamisten Mehmet Kaplans kontakter med Grå Vargarna vilket ledde till en extrem mediegranskning och att Kaplan fick avgå som statsråd.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

granskanassar