Kontakta oss

INRIKES

Hetaste artiklar och rubriker 2017

Publicerat

den

AKTUELLT FOKUS Årets hetaste artiklar och årets rubriker – redaktionen har tagit pulsen på fjolåret för Aktuellt Fokus. Resultatet är rent ut strålande!

Enligt fjolårets statistik hade vi otroliga sex miljoner sidvisningar, alltså drygt en halv miljon sidvisningar i månaden. En imponerande siffra för en mindre redaktion med väldigt små resurser. Men även om siffran är godkänd enligt våra egna interna mål så kommer vi sikta högre detta året. Här kommer de artiklar som var absolut hetast 2017.

Hetast 2017!

Hanif Balis skuldbeläggande av människor som får bidrag var utan tvekan årets en av årets snackisar på nätet. Den ledde även till att en ursinnig Hanif Bali hängde ut äldre SD-sympatisörer på nätet för att bevisa näthat från vänster.

Nyheten om att förra landstingsdirektören, Anders L Johanssons monsterlön kostade lika mycket som Sollefteå BB kom att engagera tusentals människor på sociala medier.

Avslöjandet om att en admin i Peter Springares före detta hatsvans på Facebook, vill kasta ut kriminella invandare samtidigt som han per definition är en kriminell invandrare, blev en minst sagt väldigt diskuterad artikel på Facebook.

Efter att eleverna på Åsö gymnasium fått ofrivilligt besök av våldsamma nazister från Nordiska Motståndsrörelsen, jagades nazister på flykt av arga gymnasieelever. Något som hyllades av tiotusentals människor på sociala medier.

Nyheten om Vänsterpartisten Gert-Olof Juhrichs kalla inställning till våldtäktsoffer blev en av årets hetaste nyheter. Det var efter avslöjandena om att ett 14-årigt våldtäktsoffer tvingats gå kvar i samma skola som sina våldtäktsmän som rektorn på skolan bad offret om ursäkt. Gert-Olof Juhrich ansåg att det var fel av rektorn att be om ursäkt.

Avslöjandet att en höjdare inom fotbollsklubben ÖIS uttryckte sig rasistiskt och utnyttjade svart arbetskraft, ledde till att ÖIS-toppen avgick från ÖIS styrelse. Nyheten togs upp av Göteborgsposten som givetvis vägrade att credda. Snåla liberaler…

NMR-nazisternas plan gick rent ut sagt åt helvete och dom fick stryk av några gaykillar i Trelleborg. Det gladde en stor del av befolkningen som valde att gå in på AF för att läsa om det hela.

Bubblare: Årets rubriker!

Som en extra specialare vill vi på Aktuellt Fokus-kollektivet  presentera årets rubriker. Här listar vi de rubriker som blev mest omtalade på sociala medier förra året. Enjoy!

Rubriken säger egentligen allt. Faktum är att den blev en snackis även i övriga norden och i så smått även i USA. It’s funny because it’s true!

Årets bästa avslöjanden!

SVT och Sydsvenskan mörkade miljonblåsningen av Malmöborna

Maria Johansson
maria.johansson@aktuelltfokus.se