INRIKES

Dubbla måttstockar när rika och fattiga utreds för brott


INRIKES | En utredning om bokföringsfiffel mot Eniros förre vd Johan Lindgren läggs ned. Samtidigt jagas fattiga i Sverige med blåslampa och hot för att förhindra fiffel.

Hösten 2014 sparkades och polisanmäldes Johan Lindgren efter att Eniros styrelse fattat misstankar om att bokföringen blåsts upp med runt 58 miljoner kronor. Därefter anklagades han för ytterligare ett fiffel: lägre försäljningssiffror ska ha redovisats för att senare få till ett uppsving.

Åklagaren Gunnar Stetler konstaterar att det har begåtts felaktigheter i Eniros redovisning men att reda ut vem som är ansvarig lyckades inte åklagaren med. Så nu går fd vd fri utan konsekvens. Samtigt jagas fattiga i Sverige av myndigheter och polis för att förhindra fusk. Medan de rika i samhället nu allt oftare kommer undan brottsmisstankar.

2015 enades söktjänsteföretaget Eniro och brottsmisdtänkte vd:n Johan Lindgren om en förlikning. Uppgörelsen innebar att Lindgren avstod sitt krav på fallskärm om 13 miljoner kronor. I gengäld avstod företaget sina krav på Lindgren, en summa på 7,6 miljoner kronor.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

Diskutera vidare på facebook.com/aktuelltfokus/
Klicka för att kommentera

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

KONTAKTA OSS

Vill du tipsa oss om en nyhet, eller vill du ge oss feedback och hjälpa oss bli bättre? Hör av dig till oss.

E-post: redaktionen@aktuelltfokus.se
Facebook: facebook.com/aktuelltfokus
Till anonymt kontaktformulär

OM AKTUELLT FOKUS

Aktuellt Fokus är en partipolitiskt obunden sajt för arbetarklass, av arbetarklass. Syftet med sajten är att förmedla ett arbetarvänligt perspektiv inom framförallt nyhetsvärlden och arbetslivet. Vill du annonsera hos oss, kontakta redaktionen@aktuelltfokus.se

Copyright © 2016 - Aktuellt Fokus

Creeper

Upp