INRIKES

Nu chockhöjs priserna på periodkortet!

INRIKES| Kommuner i Västernorrland har valt att chockhöja priset på busskort och kostnaden för ett 30 dagars periodkort där är nu högst i hela landet.

Priser ligger nu på 1700 kronor för ett 30 dagars periodkort i delar av Västernorrlands län. Det är främst Örnsköldsvik, Sundsvall, Ånges, Sollefteå och Kramfors som är drabbade av de nya chockpriserna, uppger SVT Nyheter Västernorrland.

– Priserna är satta inom en nivå som vi tror är rätt, säger Hans Fälldin, administrativ chef på Dintur till SVT Nyheter Västernorrland. De är beslutade av förbundsdirektionen. Det finns så olika typer av produkter så vi tror de kommer att passa alla resande.

Men kritiken har inte väntat på sig och resenärer har bland annat påpekat att det är billigare att åka bil över avgiftsbelagda Sundsvallsbron två gånger om dagen i en månad än att köpa busskortet. Summan för att åka bil över Sundsvallsbron skulle ligga på runt 450 kr per månad om man åker från och till jobbet över bron.

Kritiker har även påpekat att det är billigare att resa i andra delar av landet med kollektivtrafik. I Stockholm ligger kostnaden på exempelvis 790 kr för närvarande, ett pris som SL har planerat att höja i framtiden.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

Klicka för att kommentera

Svara

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Upp