INRIKES

Postnords ordförande “glömde” deklarera sju miljoner

INRIKES När vanliga löntagare och egenföretagare råkar göra bort sig brukar Skatteverket ta på sig hårdhandskarna. Men när Postnords ordförande lämnade osanna uppgifter och lät bli att redovisa sju miljoner kronor åkte silkesvantarna på istället.

Postnords styrelseordförande, mångmiljonären, Christian W Jansson, lämnade oriktiga uppgifter i skattedeklarationen och försvarade sig med att han “glömt bort” att han tjänat sju miljoner kronor. Trots det slipper han betala fullt skattetillägg, det slår Skatteverket fast i ett nytt beslut.

Det var i samband med en granskning av beskattningsåret 2016 som Skatteverket upptäckte att Postnords ordförande, Christian W Jansson, låtit bli att deklarera sju miljoner kronor. utbetalning till honom som gjorts den 20 maj 2016. Miljonerna kom från hans cypriotiska bolag “Carl Westin Ltd”. När  Postnord-ordföranden blev påkommen försvarade han sig med att han det hela var ett misstag och att han glömt bort miljonerna.

Enligt beslutet från Skatteverket behöver Postnord-ordföranden bara betala en fjärdedel av det normala skattetillägget. Det berättar Expressen.

Maria Johansson
maria.johansson@aktuelltfokus.se

Upp