INRIKES

Stefan Löfven ignorerade Nässjöbornas välfärds- och flyktingfrågor – prioriterade selfies

NÄSSJÖ| Istället för att svara på frågor om välfärden och flyktingpolitiken från oroliga Nässjöbor valde Sveriges statsminister att prioritera selfies. Det säger flera av de som deltog på statsministern möte i Nässjö under onsdagskvällen.

När statsminister Stefan Löfvén besökte småländska Nässjö under onsdagskvällen möttes han av protester från Förbundet TIllsammanskapet. När Stefan Löfvén fick frågor om varför han vill fortsätta göda kapitalister med skattemedel istället för att satsa resurserna på personalen i skola, vård och omsorg ville han inte svara. Samma förhållningssätt hade han när människor ställde honom till svars för regeringens förda flyktingpolitik.

”frågorna om varför flyktingbarn godtyckligt har skrivits upp i ålder och nu riskerar att skickas tillbaka till förtryck och förföljelse ignorerades. Det var viktigare för statsministern att ta selfies.” skriver Tillsammans Nässjö på Facebook.

Istället för att besvara Nässjöbornas frågor om välfärd valde statsministern att tala om att han vill återupprätta svenskarnas framtidstro. Något som fick flera personer i publiken att skaka på huvudet.

– Människor som inte känner tillit blir rädda och i ett sådant samhälle sjunker förtroendet för demokratin. Jag ser det som min viktigaste uppgift just nu att återupprätta framtidstron. Om var och en känner sig lite tryggare blir vi modigare. Jag är inte ensam, jag hör ihop med dig, det är precis det som Sverige behöver, sade Stefan Löfven inför den fullsatta lokalen.

Aktuellt Fokus har talat med Martin Jönsson som var med på mötet. Enligt Martin fick han reda på mötet via facket och beslöt sig för att gå dit eftersom det inte är ofta som man kan höra statsministern tala i Nässjö. Enligt Martin tog Stefan Löfven flera selfies och verkade trivas bättre med journalister och politikerkollegor än med ortsbefolkningen.

– Jag vet inte hur många han tog. Det såg skitlöjligt ut. Jag såg väl fyra-fem selfies under tiden jag var där säger Martin till Aktuellt Fokus.

Ville inte svara om flyktingpolitiken

Förbundet Tillsammansskapet har lagt ut ett videoklipp på Facebook där en man ur publiken ställer frågor till en av Löfvéns S-märkta medarbetare. När frågorna kommer in på självmordsepidemien bland flyktingungdomar som riskerar deportering eller vars ålder skrivs upp blev det plötsligt bråttom därifrån. Se klippet nedan.

 

Maria Johansson
maria.johansson@aktuelltfokus.se

Upp