INRIKES

Miljöpartister dissar kommunalvalet i protest mot Fridolinlinjen

VAL2018 Miljöpartiet i Hjo ställer inte upp i kommunvalet i år. Anledningen är för att de lokala miljöpartisterna protesterar mot partistyrelsen liberalisering och svek mot den egna miljöpolitiken.

Det var i samband med Miljöpartiet i Hjos årsmöte som beslutet togs om att inte ställa upp i årets kommunalval. I ett pressmeddelande skriver de att de är mycket kritiska till hur partistyrelsen svikit miljön och vad partiet står för. De har tröttnat på att miljöpartister på kommunnivå ska behöva försvara en politik de inte stödjer. Vinstjakten inom välfärden, militär upprustning och stöd till fulhandelsavtalet Ceta är exempel på politik de inte kan ställa sig bakom.

“Det lokala miljöpartiets kritik går i första hand ut på att många kompromisser försvaras av partiledningen som om det vore partiets politik. Partiledningen försvarade t.ex. försäljningen av Vattenfalls brunkol med falska argument och den militära upprustningen hyllas, trots att den strider mot allt vad partiet står för. Snart verkar även miljöpartister i riksdagen rösta ja till ett handelsavtal med Kanada (Ceta) som kan försvåra miljöarbetet, inte minst när det gäller gruvprojekt som kan hota Vättern. Dessutom gynnar Ceta-avtalet privatiseringar och fortsatt vinstjakt inom välfärden.” skriver Miljöpartiet i Hjo.

Nicklas Andersson
nicklas.andersson@aktuelltfokus.se

Upp