NOTISER

Brand i blivande flyktingboende på två orter


INRIKES | En byggnad som skulle bli HVB-hem eldhärjades inatt i Klippan i Skåne. Några timmar senare stod ett asylboende utanför Borås i lågor. De anlagda bränderna är två i raden av flera attacker mot asylboenden runt om i Sverige.

Larmet om branden kom in vid 03.42 under natten mot lördag. Rök från en byggnad på Södra skolgatan hade då spridit sig till en intilliggande skola, där ett automatlarm löste ut. Den brinnande byggnaden var tom och höll på att renoveras för att i framtiden kunna hysa ett HVB-hem som skulle ta emot ensamkommande flyktingbarn.

Händelsen rubriceras som mordbrand. Byggnaden har spärrats av och när räddningstjänsten är klar på platsen och värmen lagt sig kommer polisen att genomföra sin tekniska undersökning.

Historien upprepar sig – Anlagd mordbrand i Borås
Det var vid klockan halv åtta på lördagsmorgonen som larmet kom om flera bränder på Smälterydsanstalten i Sätila utanför Borås. Det handlar om en anstalt som just nu byggs om till ett asylboende. Tre styrkor från räddningstjänsten arbetade på platsen för att släcka de 20-talet eldhärdar som fanns och man misstänkte att det handlar om en anlagd brand.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

To Top