UTRIKES

Systemkollapsen: Kaos och humanitär kris i Storbritannien

STORBRITANNIENDet är kaos och humanitär kris i Storbritanniens sjukvård med högerregeringens nedskärningspolitik. Nu tvingas Röda korset rycka in i flera städer för att förhindra total kollaps.

Det är humanitär kris inom den offentliga sjukvården i Storbritannien, skriver brittiska Röda Korset, som på sistone ryckt in och hjälpt till vid en rad sjukhus i olika städer.

”Vi har kallats in för att stödja NHS och hjälpa folk komma hem från sjukhuset och frigöra välbehövliga sjukhusplatser”, säger chefen för Röda Korset i Storbritannien, Mike Adamson, enligt ett pressmeddelande.

NHS, National Health Service, är namnet på det offentliga sjukvårdssystemet i England, Skottland och Wales som just nu går på knäna på grund av högerregeringens nedskärningspolitik.

Statistik visar att 42 akutmottagningar under förra veckan beordrade ambulanser att köra till andra sjukhus. Det är dubbelt så många som under motsvarande period 2015, rapporterar BBC. Ambulanser kan bara dirigeras om när en mottagning är under betydande tryck.

Både Röda Korset och oppositionspartiet, socialdemokratiska Labour, kräver att den brittiska högerregeringen öppnar plånboken och investerar i sjukvården.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

Diskutera vidare på facebook.com/aktuelltfokus/

KONTAKTA OSS

Vill du tipsa oss om en nyhet, eller vill du ge oss feedback och hjälpa oss bli bättre? Hör av dig till oss.

E-post: redaktionen@aktuelltfokus.se
Facebook: facebook.com/aktuelltfokus
Till anonymt kontaktformulär

OM AKTUELLT FOKUS

Aktuellt Fokus är en partipolitiskt obunden sajt för arbetarklass, av arbetarklass. Syftet med sajten är att förmedla ett arbetarvänligt perspektiv inom framförallt nyhetsvärlden och arbetslivet. Vill du annonsera hos oss, kontakta redaktionen@aktuelltfokus.se

Copyright © 2016 - Aktuellt Fokus

Creeper

Upp