UTRIKES

Damlagstränaren om sexismen inom West Ham United: “En medveten strategi”

SPORT| Den anrika arbetarklubben West Ham United kritiseras hårt av kvinnliga medlemmar. Klubben har efter de klivit upp i Premier league tappat sina arbetarrötter. Damlaget får betala ur egen ficka medan männen får allt serverat på guldfat.

West Ham har anmälts till det engelska fotbollsförbundet för sexism och könsdiskriminering. Bakom anmälan står Stephen Hunt, ansvarig för West Hams damlag, skriver Expressen.

Enligt anmälan har damlaget inte samma tillgång till gymmet som herrlaget. De får inte heller pengar till bussbiljetter under bortamatcher eller tillgång till sjukgymnast. Dessutom är de tvungna att spela i fjolårets matchtröjor.

– Jag har insett att det som jag från början trodde var brist på intresse egentligen handlar om en medveten strategi från personer inom West Ham att förhindra att West Hams damlag växer, säger Stephen Hunt till BBC.

Klubbens ledning slår ifrån sig all kritik i ett uttalande där man menar att skulden ligger hos en “tredje part”. Man menar också att Stephen Hunt tidigare har gått emot klubbens stadgar och även ha hotat klubben.

Engelska arbetarrörelsen som West Ham United och andra arbetarklubbar kommer från, har allt mer tappat arbetarrörelsen ideal om rättvisa och jämlikhet. Nu verkar det bara vara pengarna som styr fotbollen.

Redaktionen
redaktionen@aktuelltfokus.se

To Top